Ministrul Sănătăţii: Unii medici oncologi vor să arate că sunt probleme în sistem, ca să-şi umple buzunarele

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat miercuri, răspunzând la o întrebare privind lipsa medicamentelor oncologice, că unii medici au "interese" şi spun bolnavilor că numai un anumit produs este bun, dorind să arate că sunt probleme în sistem pentru a-şi umple buzunarele.

489 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii: Unii medici oncologi vor să arate că sunt probleme în sistem, ca să-şi umple buzunarele

Ministrul Sănătăţii: Unii medici oncologi vor să arate că sunt probleme în sistem, ca să-şi umple buzunarele (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Căutăm soluţii pentru acele medicamente care nu se mai fabrică. (...) Bolnavii de cancer sunt trataţi de medici, dar sunt medici care au, uneori, alte interese. Când spun interese mă refer la următorul asptect. Ei (medicii - n.r.) spun unui pacient că numai cu un anume medicament te faci bine, cu toate că există, la nivelul comisiei naţionale de oncologie, un tratament alternativ. Noi avem tot ce este nevoie în ţară. Dar nu vor să-i transcrie tratamentul pacientului cu acele medicamente. Cum interpretaţi dumneavoastră această situaţie ? Eu nu o mai interpetez. Decât să vă creeze dumeavoastră senzaţia că sunt probleme în sistem, pentru că ei vor să-şi umple buzunarele în continuare", a spus Nicolăescu, după conferinţa privind bilanţul campaniei "Bun venit pe lume" iniţiată de Salvaţi Copiii România.

Ministrul Sănătăţii a precizat, în acelaşi context, că se încearcă depistarea acestor medici. "Noi încercăm să depistăm aceste cazuri. Nu este uşor. Sunt zeci de mii de cazuri pe care trebuie să le identificăm, trebuie să facem ordine", a declarat Nicolăescu.

Întrebat dacă ghidurile terapeutice nu ar rezolva problema acestor prescrieri, ministrul a spus că unii medicii nu vor să şi le aprobe. Nicolăescu a adăugat că pachetul de servicii de bază va fi "obligatoriu" însoţit de aceste ghiduri. "Atunci, vom încerca să facem ordine în sistem", a conchis Eugen Nicolăescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici