Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu: Spitalele să nu stea până în ultimul moment pentru a semnala lipsa medicamentelor

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, miercuri, referindu-se la lipsa medicamentelor de la un spital oncologic din Capitală, că s-a ajuns la această situaţie pentru că s-a aşteptat până în ultimul moment pentru a semnala problema autorităţilor.

796 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu: Spitalele să nu stea până în ultimul moment pentru a semnala lipsa medicamentelor

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu: Spitalele să nu stea până în ultimul moment pentru a semnala lipsa medicamentelor

”Problema lipsei medicamentelor este relativ cunoscută. Problema lipsei acestui medicament, e vorba de un medicament pe nume Lanvis. E important de înţeles desfăşurarea lucrurilor. Producătorul a anunţat de anul trecut deja că are probleme de producţie. Ăsta e un lucru care se întâmplă oriunde în lume. Ce nu se întâmplă oriunde în lume şi nu ar trebui să se mai întâmple şi la noi este ca spitalele să stea până în ultimul moment şi ca ministerul, respectiv autorităţile centrale care pot acţiona, să nu ia măsuri din timp pentru a se asigura că există medicamentele necesare atunci când sunt necesare”, a declarat Vlad Voiculescu.

El a mai spus că Ministerul Sănătăţii a primit o informare pe data de 18, iar în informaţia a fost transmisă în spaţiul public, de către spital, două zile mai târziu.

”Două zile nu sunt în niciun fel, în nicio ţară din lume, suficiente pentru ca Ministerul Sănătăţii să pornească o întreagă procedură de import. Trebuie să ne asigurăm că aceste raportări se fac la timp. (...) În cazul acesta specific, medicamentul exista la Institutul Oncologic Bucureşti, care e fix în aceeaşi curte. Deci practic trebuia întrebat la spitalul vecin. Poate că nu era responsabilitatea medicului, poate că e o chestiune managerială, poate că trebuia noi la minister să acţionăm şi să sunăm la spitale, ceea ce am făcut”, a mai spus Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că au fost trimise spitalului 100 de tablete de la Constanţa, unde erau pe stoc şi nu erau folosite. ”E o chestiune în primul rând de raportare, să ştim unde e problema, după care e o problemă de mmonitorizare şi de gestionare a acestor resurse, lucru la care lucrăm. Probabil că cel târziu la începutul sătpmânii viitoare, dacă nu mai rapid veţi vedea o soluţie”, a conchis ministrul Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici