Ministrul Toader cere anchete în trei penitenciare, după moartea lui Stan Mustaţă

Tudorel Toader a solicitat anchete în penitenciarele Rahova, Jilava şi Giurgiu, după moartea fostului judecător Stan Mustaţă, a confirmat ministrul Justiţiei, pentru MEDIAFAX, subliniind totodată că cercetările cerute sunt diferite de cele demarate de ANP.

1015 afișări
Imaginea articolului Ministrul Toader cere anchete în trei penitenciare, după moartea lui Stan Mustaţă

Ministrul Toader a solicitat anchete în trei penitenciare, după moartea lui Stan Mustaţă

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a confirmat pentru MEDIAFAX, că a solicitat anchete în penitenciarele Jilava, Rahova şi Giurgiu, unde ar fi fost transferat fostul judecător Stan Mustaţă.

Tot în privinţa acestei situaţii, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis, joi, un dosar de moarte suspectă în cazul decesului fostului judecător Stan Mustaţă, cauza fiind deschisă în urma unei sesizări depuse de către reprezentanţii Spitalului „Carol Davila”.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis, joi, un dosar de moarte suspectă, după ce judecătorul Stan Mustaţă a decedat miercuri noapte. Dosarul a fost deschis în urma unei sesizări a Spitalului Militar „Carol Davila”.

De asemenea, şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) anunţă, joi, că a demarat o anchetă internă la nivelul Penitenciarului Jilava după decesul fostului judecător Stan Mustaţă. Acesta a fost transportat din închisoare la Spitalul Carol Davila, unde ulterior a decedat.

"În data de 8 august 2018, în jurul orei 22.00, s-a înregistrat decesul unei persoane custodiate de Penitenciarul Bucureşti - Jilava care se afla internată într-o reţea sanitară publică. Conform procedurilor legale, au fost dispuse următoarele măsuri: anunţarea familiei persoanei decedate, informarea judecătorului de supraveghere a privării de libertate şi urmează a fi sesizate organele competente pentru cercetarea cauzelor şi împrejurărilor care au condus la producerea evenimentului. Precizăm că persoana custodiată era înregistrată în evidenţa unităţii penitenciare cu afecţiuni medicale cronice", transmite Administraţia Naţională a Penitenciarelor, într-un comunicat de presă remis joi MEDIAFAX.

Totodată, ANP anunţă că, la nivelul administraţiei locului de deţinere, a fost demarată o anchetă internă.

Avocatul fostului judecător Stan Mustaţă a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că va face plângere penală împotriva conducerii Penitenciarului Jilava şi memorii la Ministerul Justiţiei (MJ) şi ANP referitor la situaţia din închisori.

"Voi face plângeri împotriva directorului care a dispus transferul la 2 noaptea, voi face un memoriu la Ministerul Justiţiei şi la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu solicitarea de efectuare de verificări, voi face tot ceea ce trebuie făcut. Memoria acestui om merită", a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, avocatul Lorette Luca.

Fostul judecător Stan Mustaţă a decedat, în noaptea de miercuri spre joi, din cauza unui infarct miorcardic suferit în timp ce i se făcea o dializă. Fostul magistrat, care era încarcerat de mai bine de doi ani, avea cancer, dar suferea şi din cauza unor probleme ale rinichilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici