MINIVACANŢA DE 1 MAI: Câteva zeci de salvamari voluntari se vor afla pe plajele dintre Constanţa şi Mamaia

Câteva zeci de salvamari voluntari se vor afla pe plajele dintre Constanţa şi Mamaia pentru a veghea la siguranţa turiştilor şi în minivacanţa de 1 Mai din acest an, perioadă în care vor fi reintroduse în circulaţie autobuzele etajate pe traseul turistic "Constanţa - City Tour".

230 afișări
Imaginea articolului MINIVACANŢA DE 1 MAI: Câteva zeci de salvamari voluntari se vor afla pe plajele dintre Constanţa şi Mamaia

MINIVACANŢA DE 1 MAI: Câteva zeci de salvamari voluntari se vor afla pe plajele dintre Constanţa şi Mamaia (Imagine: Robert Ionescu/Mediafax Foto)

Deşi sezonul estival începe pe litoral în 1 mai, serviciul de salvamar este asigurat şi plătit, oficial, cu începere din 1 iunie, astfel că în minivacanţa de 1 Mai salvamarii ies pe plajă pe bază de voluntariat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit coordonatorului Serviciului Salvamar din Mamaia, Gabriel Culea, salvamarii vor fi pe plajă încă din 28 aprilie şi vor patrula până în 3 mai.

"Până în prezent am luat legătura şi au confirmat prezenţa 30 de voluntari. Ei se vor afla pe plaje, atât în Constanţa, la Modern, cât şi în toată staţiunea Mamaia, iar acolo unde va fi un aflux mai mare de turişti, numărul salvatorilor va putea fi suplimentat", a declarat Gabriel Culea.

El a spus că salvamarii vor veghea, inclusiv din foişoare, la siguranţa tinerilor care vor vrea să facă prima baie în mare de 1 Mai şi vor încerca să tempereze elanul celor mai teribilişti.

"Vor fi cu siguranţă tineri care vor dori să facă prima baie în mare pe acest an. De asemenea, vor fi şi dintre cei teribilişti ori care vor fi sub influenţa alcoolului şi care, ca în fiecare an, vor crea mici probleme pe care sperăm să le depăşim cu bine. Până acum, în cei 15 ani de când noi asigurăm serviciul de salvamar în Mamaia, nu am avut cazuri de persoane înecate şi sperăm să păstrăm această «tradiţie», fără victime în minivacanţa de 1 Mai, în continuare", a afirmat Gabriel Culea.

El a precizat că salvamarii vor avea în dotare atât obişnuitele caiace de patrulare, dar şi ambarcaţiuni cu motor, gata de intervenţie în caz de solicitare. În plus, salvamarii vor avea şi costume din neopren, în cazul unor intervenţii deosebite.

Salvamari vor fi prezenţi şi pe plajele din sudul litoralului, de la Eforie la Vama Veche, în zonele cu afluenţă mare de turişti.

Tot pe perioada minivacanţei de 1 Mai, vor fi reintroduse în circulaţie, în municipiul Constanţa şi în staţiunea Mamaia, autobuzele etajate pentru deservirea turiştilor, care vor circula între 30 aprilie şi 3 mai.

Potrivit Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa, traseul turistic "Constanţa - City Tour" va avea programul de funcţionare între orele 10.00 şi 20.00, cu frecvenţe de 45 de minute şi plecări din Gară. Astfel, mijloacele de transport vor pleca la ora 10.00 din faţa Gării Constanţa şi vor circula pe traseul consacrat "Mamaia Estival", respectiv Gară - bulevardul Ferdinand - strada Mircea cel Bătrân - bulevardul Mamaia până la capătul staţiunii, la Hotel Caraiman, şi retur pe bulevardul Mamaia, bulevardul Tomis - bulevardul Ferdinand - Gară. Lungimea traseului este de aproape 30 de kilometri, iar durata unei curse este de aproximativ 90 de minute.

Preţul unui bilet de călătorie pentru autobuzele supraetajate a fost stabilit la 5 lei, la fel ca în anii trecuţi. Tichetele pot fi achiziţionate numai de la şoferul autobuzului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici