Mircea Albulescu, dus la spitalul Floreasca, după ce a leşinat. Actorul a fost externat luni dimineaţă

Mircea Albulescu a fost dus la spitalul Floreasca, duminică seară, după ce i s-a făcut rău în zona Academiei de Studii Economice (ASE) din Capitală, din primele investigaţii rezultând că acesta a suferit un puseu de hipertensiune. Actorul a rămas internat în noaptea de duminică spre luni, pentru supraveghere medicală, după investigaţii stabilindu-se că actorul a leşinat, iar când a ajuns echipajul medical acesta avea tensiunea mărită.

3963 afișări
Imaginea articolului Mircea Albulescu, dus la spitalul Floreasca, după ce a leşinat. Actorul a fost externat luni dimineaţă

Mircea Albulescu (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

El a fost externat luni dimineaţă de la spitalul Florească.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, medicul Bogdan Opriţa, a declarat pentru MEDIAFAX că, după ce a fost supus unor noi investigaţii, luni dimineaţă, medicii au stabilit că starea lui Mircea Albulescu este bună şi că poate fi externat.

Astfel, după ce au fost întocmite toate actele de externare, Mircea Albulescu a putut pleca de la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Duminică, echipajul medical ajuns la faţa locului a constatat că Mircea Albulescu ar fi suferit cel mai probabil un puseu de hipertensiune. Echipajul medical a decis să-l transporte pe Mircea Albulescu la spitalul Floreasca pentru investigaţii.

"Diagnosticul pus la spital este status postlipotimic. Este mai bine. Medicii i-au recomandat să rămână în spital pentru supraveghere medicală", a declarat pentru MEDIAFAX managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală, profesorul Radu Macovei.

Lipotimia reprezintă pierderea de scurtă durată a conştienţei şi apare de obicei printr-un mecanism reflex, ca urmare a scăderii oxigenării cerebrale, în diverse condiţii, printre care aglomeraţie, încăperi aglomerate şi neaerisite, dar şi în condiţii de stres, de suprasolicitare.

Mircea Albulescu a participat în cursul zilei de duminică la o petrecere din Capitală, alături de alţi actori. Aceştia au sărbătorit onomastica omului de afaceri Ion Antonescu.

Contactat duminică seara de MEDIAFAX, actorul Ion Dichiseanu a declarat că a discutat cu Mircea Albulescu la petrecere. "Nu ştiu când a plecat de la petrecere, dar era bine când am vorbit cu el", a mai spus Ion Dichiseanu.

Mircea Albulescu va fi externat luni la prânz

Actorul Mircea Albulescu va fi externat cel mai probabil luni la prânz, după ce va fi supus unor investigaţii medicale, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca din Capitală, Bogdan Opriţa.

"Pacientul va fi externat cel mai probabil luni la prânz, nu înainte de a fi supus unor investigaţii medicale", a spus medicul Bogdan Opriţa.

Maestru al scenei şi al filmului românesc, Mircea Albulescu are 78 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici