Mircea Băsescu afirmă că a decis să îl dea în judecată pe Sorin Roşca Stănescu

Fratele preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, afirmă, într-un interviu acordat Ziarului Ring, că a hotărât să îl dea în judecată pe jurnalistul Sorin Roşca Stănescu "ca urmare a acuzaţiilor mincinoase" pe care acesta i le-a adus pe blogul personal.

25 afișări
Imaginea articolului Mircea Băsescu afirmă că a decis să îl dea în judecată pe Sorin Roşca Stănescu

Mircea Băsescu afirmă că a decis să îl dea în judecată pe jurnalistul Sorin Roşca Stănescu (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

"Pot să vă spun că ieri am luat legătura cu o casă de avocatură şi am hotărât să îl dau în judecată pe jurnalistul Sorin Roşca Stănescu, ca urmare a acuzaţiilor mincinoase pe care mi le-a adus zilele trecute pe blogul personal", afirmă Mircea Băsescu într-un interviu publicat joi de cotidianul Ring.

În ceea ce priveşte acuzaţiile lui Roşca Stănescu potrivit cărora ar fi contribuit la descărcarea şi transportul unor containere cu muniţie şi substanţe explozive, Mircea Băsescu spune că nici el, nici societatea la care este director - SC Plusfood Constanţa SRL - nu au niciun utilaj cu care să se poată manipula astfel de containere.

Mircea Băsescu precizează că singurul lucru pe care şi-l reproşează este legat de faptul că a răspuns invitaţiei de asociere cu SC Exhibition Aircraft Defence & Security SRL în condiţiile în care nu a evaluat corect "gradul de disperare al adversarilor politici" ai fratelui său care "sunt dispuşi să se agaţe de orice pentru a provoca scandal în jurul imaginii acestuia".

Întrebat dacă apreciază ca fiind necesar să-i ceară scuze fratelui său, Mircea Băsescu declară: "În calitatea mea de frate mai mic, i-am creat de multe ori necazuri sau neplăceri şi el m-a iertat de fiecare dată, fără să fie nevoie să îmi cer scuze. Să ştiţi că este un om foarte corect, drept şi bun. Aşa a fost întotdeauna. Sunt însă foarte supărat că diverşi adversari ai lui se coboară atât de mult încât îl atacă răstălmăcind faptele rudelor sale".

Ziaristul Sorin Roşca Stănescu a afirmat, pe site-ul personal, că fratele şefului statului, Mircea Băsescu, ar fi fost implicat într-o afacere de trafic de explozibil alături de o persoană pe nume Bakri Imad Abdul Reda, suspectată de legături cu organizaţii teroriste şi aflată în vizorul Interpol.

Stănescu a afirmat, într-un material publicat, luni, pe site-ul www.sroscas.ro, că afacerea a constat în exportarea ilegală a cinci vapoare încărcate cu explozibil care ar fi trebuit să fie distrus la Uzina Mecanică Băbeni. Afacerea ar fi fost muşamalizată - scrie Roşca Stănescu - de instituţiile statului român la comanda preşedintelui Traian Băsescu, în acest scop fiind folosite scandalurile legate de reţinerea omului de afaceri Puiu Popoviciu şi de furtul de arme de la Ciorogârla.

Ziaristul susţine că Interpol Belgia "se interesează de traseul a 12 milioane euro", care reprezintă "doar o fracţiune" din câştigul de pe urma afacerii cu cele cinci vapoare cu explozibil din Tailanda.

Muniţia adusă pentru dezmembrare la Uzina Mecanică Băbeni provine din Taiwan şi nu a fost încă distrusă în totalitate, cele circa 600 de tone de proiectile care au apucat să fie procesate fiind returnate ca deşeuri, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, directorul Ion Mărculescu.

Şef al celei mai mari unităţi de distrugere a muniţiei uzate din România, Mărculescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că ştie despre contractul încheiat cu firma condusă de "colonelul Purcărea".

"Este vorba de o licitaţie pentru armata din Taiwan, care are de distrus muniţie de artilerie terestră, navală şi aeriană, proiectile foarte vechi şi ieşite din uz. Licitaţia a fost câştigată de o firmă din Singapore, iar produsele au fost aduse printr-o firmă din Bulgaria. Conform contractului, deşeurile de fier sunt valorificate de firma domnului colonel Purcărea, după ce aici, la noi, se scot substanţele explozive şi se neutralizează pe câmpul de detonare", a declarat Mărculescu.

Cornel Purcărea a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că nu a făcut niciun fel de afaceri cu Mircea Băsescu, pe care spune că l-a întâlnit doar o dată şi cu care a avut câteva convorbiri telefonice de convenienţă, menţionând că acesta doar i-a recomandat o persoană pentru încărcarea containerelor.

Cornel Purcărea, administrator al firmei Oxo Network Consulting SRL, a precizat, pentru MEDIAFAX, că societatea Romagro nu a fost implicată în contractul privitor la muniţie, acesta ţinând de firma Oxo Network.

"S-a vorbit despre o societate Romagro. Aceasta nu este în niciun fel implicată în vreo operaţiune de acest gen. Este o societate care desfăşoară activităţi în domeniul comerţului de cereale şi atât. Face numai comerţ cu cereale, la aceasta se reduce activitatea acestei societăţi, căreia i se pun în cârcă atât de multe, iar acest lucru se poate verifica", a spus Purcărea.

Preşedintele Traian Băsescu afirmă, într-un comunicat remis, joi, presei, că a constatat că în ultimele zile unii politicieni şi persoane asociate acestora desfăşoară o campanie de discreditare sistematică a unor instituţii şi spune că va explica la momentul oportun ce e în spatele "manipulării politico-mediatice care vizează discreditarea statului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici