Mircea Băsescu neagă că i-ar fi cerut avocatului Şerban Calafus să-l apere pe Bercea Mondial

Mircea Băsescu a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că nu i-a cerut niciodată avocatului Şerban Calafus să-l apere pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, precizând că este vorba despre o casă mare de avocatură şi e "treaba ei pe cine alege să apere".

614 afișări
Imaginea articolului Mircea Băsescu neagă că i-ar fi cerut avocatului Şerban Calafus să-l apere pe Bercea Mondial

Mircea Băsescu neagă că i-ar fi cerut avocatului Şerban Calafus să-l apere pe Bercea Mondial (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

"Nu eu i-am cerut să-l apere pe Bercea Mondial. Sunt o casă de avocatură, una foarte cunoscută aici la noi (Constanţa - n.r.). Tatăl lui Şerban, Sorin Calafus, m-a reprezentat pe mine în procesul pe care l-am avut cu Sorin Roşca Stănescu, dar nu i-am cerut eu să-l apere pe Bercea", a declarat Mircea Băsescu.

Întrebat dacă, în urma vreunei discuţii, Şerban Calafus ar fi putut interpreta că i s-a cerut să-l reprezinte pe Sandu Anghel, Mircea Băsescu a spus că a discutat cu avocatul său, Sorin Calafus, pe marginea acestui caz, dar nu a lăsat să se înţeleagă că ar vrea ca această casă de avocatură să-l apere pe Bercea Mondial.

"Am vorbit cu Sorin Calafus despre acest caz, ca şi depre alte cazuri de acest fel de la noi din ţară. Mi se pare normal să vorbim. Dar nu i-am cerut niciodată să-l apere pe Bercea Mondial. E o casă mare de avocatură, e treaba lor pe cine aleg să apere. Nu pot eu să le spun pe cine să apere", a mai spus Mircea Băsescu.

Bercea Mondial a fost reprezentat, marţi, la Curtea de Apel Craiova de către avocatul Şerban Calafus care a spus că face acest lucru la solicitarea lui Mircea Băsescu, "dată fiind legătura, afinitatea dintre familia Anghel şi familia Băsescu".

Bercea Mondial a fost apărat în instanţă de către avocatul său Iancu Tănăsescu, dar şi de un nou avocat, Şerban Calafus.

Şerban Calafus a declarat ca a venit să-l reprezinte pe Bercea Mondial la solicitarea lui Mircea Băsescu întrucât acesta este "îngrijorat de soarta finului". El a precizat că l-a solicitat fiul lui Sandu Anghel, dar şi Mircea Băsescu.

"Suntem avocaţii (n.r. - Şerban Calafus şi tatăl său) familiei Băsescu de ceva timp, dată fiind legătura, afinitatea dintre familia Anghel şi familia Băsescu", a spus Calafus.

Întrebat dacă Mircea Băsescu este îngrijorat, avocatul a răspuns: "În mod sigur este îngrijorat, oricine este îngrijorat, chiar şi dumneavoastră şi cred că o ţară întreagă, numai cei care au cu domnul Bercea duşmănii, nu sunt".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici