Mircea Băsescu unui ziarist de la "Gândul": Ori îţi faci meseria, ori eşti un găozar ca alţii

Mircea Băsescu, fratele şefului statului, i-a spus unui ziarist de la "Gândul", cu care a avut o discuţie pe tema acuzaţiilor lui Mugur Ciuvică, şeful GIP, că, deşi a fost marinar, ştie "toate şmecheriile astea" şi că ori îşi face meseria, ori este "un găozar ca alţii", cum "bine" a zis fratele său.

136 afișări
Imaginea articolului Mircea Băsescu unui ziarist de la "Gândul": Ori îţi faci meseria, ori eşti un găozar ca alţii

Mircea Băsescu unui ziarist de la "Gândul": Ori îţi faci meseria, ori eşti un găozar ca alţii

Contactat de "Gândul" pentru precizări legate de acuzaţiile lansate de Ciuvică, Mircea Băsescu a spus, în timpul dialogului cu jurnalistul: "Chiar dacă am fost marinar, ştiu toate şmecheriile astea. Dacă vrei, vii aicea şi te învăţ eu cum se fac. Ori îţi faci meseria, ori eşti un găozar ca alţii, cum bine v-a zis frate-miu".

Ulterior, Mircea Băsescu s-a scuzat pentru această atitudine spunând că i se ridică tensiunea la auzul numelui "Ciuvică". "Nu-i vom construi nici măcar o casă de veci lui Ciuvică", a mai spus el.

Grupul pentru Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, a denunţat prevederile asocierii între o firmă controlată de fiul lui Mircea Băsescu, fratele şefului statului şi o instituţie agricolă de stat, susţinând că aceasta este o nouă "Băneasa Investment" şi cerând o investigaţie.

Întrebat dacă va fi schimbat obiectul asocierii dintre Global Business & Investments şi Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură (SCDP) din Constanţa, Mircea Băsescu a spus că nu este acţionar la acea firmă. Solicitat să precizeze dacă nu a avut niciodată nimic de a face cu Global Business & Investments, el a răspuns că doar şi-a exprimat o părere, "din prietenie cu acţionarul principal". Întrebat dacă se referă la prietenia cu fiul său, Mircea Băsescu a răspuns: "Domnule, eu văd că dumneata eşti agresiv faţă de mine! Eşti de partea lui Ciuvică… Dumneata ştii că fecior’miu a intrat acolo acum o lună?".

La observaţia că în Registrul Comerţului scrie că Dragoş Băsescu are 85% din Global Business & Investments, deci este acţionarul principal şi după ce ziaristul a spus că nu a cercetat istoricul firmei, Mircea Băsescu a adăugat: "Păi vrei să te învăţ eu meserie? Eu, chiar dacă am fost marinar, ştiu toate şmecheriile astea. Dacă vrei, vii aicea şi te învăţ eu cum se fac. Ori îţi faci meseria, ori eşti un găozar ca alţii, cum bine v-a zis frate-miu".

El a explicat apoi că se referea la administratorul firmei, Adriana Opreanu, cu care se cunoaşte de mai mulţi ani.

"Fecior’miu a terminat facultatea acum 3 ani, ea avea nevoie de un contabil la firmă şi atunci i-am zis să-l ia pe Dragoş că e bun, a lucrat şi la Deloitte... Vă rog să mă scuzaţi că m-am aprins mai devreme, dar mi se ridică tensiunea brusc, numai când aud numele Ciuvică. Acum câţiva ani, zicea că am luat gratis fabrica de îngheţată, ori eu ştiu că am plătit şase ani la ea de mi-a căzut părul din cap. Peste 200.000 de dolari, cu penalităţi, că un an n-am plătit şi am avut penalităţi de întârziere… Iar acum sunt un simplu angajat al unei firme din Constanţa. Nu înţeleg, fraţilor, ce aveţi cu mine? Toată presa a sărit pe mine pentru contractul cu Energy Holding, dar adevărul e că olandezii m-au pupat pe frunte că au făcut economii. Şi în scandalul ăsta, recent, cu arestarea lui Popoviciu, numele meu tot artificial apare. Nu l-am cunoscut în viaţa mea pe acest om. Încerc să-mi văd de treaba mea, nu fur, nu dau în cap la nimeni…", a continuat el.

Grupul pentru Investigaţii Politice (GIP) susţine, într-un comunicat remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că, în decembrie 2006, "firma familiei Băsescu, Global Business & Investments", a încheiat un contract de asociere în participaţiune cu Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură (SCDP) din Constanţa, instituţie de stat.

GIP susţine că Global Business & Investments este "deţinută şi administrată de copiii şi apropiaţii lui Mircea Băsescu", fratele preşedintelui Traian Băsescu fiind "implicat direct în activitatea acestei societăţi". Potrivit GIP, acţionarul majoritar al SC Global Business & Investments SA este Dragoş Băsescu, fiul lui Mircea Băsescu şi nepotul preşedintelui Traian Băsescu, el deţinând 85 la sută din acţiuni şi având calitatea de cenzor al societăţii. Restul de 15 la sută dintre acţiuni sunt deţinute de Adriana Opreanu, care este şi administratorul societăţii. Adriana Opreanu este director la firma SC Plusfood Constanţa SRL, firma de procesare de carne de pui condusă de Mircea Băsescu. Raluca Băsescu, fiica lui Mircea Băsescu, este şi ea, potrivit GIP, cenzor al Global Business & Investments.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici