Mircea Negulescu şi Lucian Onea, plângeri penale contra Adinei Florea şi lui Gheorghe Stan -surse

Fostul procuror Mircea Negulescu şi fostul şef DNA Ploieşti Lucian Onea au depus plângeri la Parchet împotriva lui Gheorghe Stan şi a Adinei Florea de la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, plângerea fiind declinată la Secţia de anchetă, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

1427 afișări
Imaginea articolului Mircea Negulescu şi Lucian Onea, plângeri penale contra Adinei Florea şi lui Gheorghe Stan -surse

Mircea Negulescu şi Lucian Onea, plângeri penale contra Adinei Florea şi lui Gheorghe Stan -surse

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că fostul procuror Mircea Negulescu şi fostul şef DNA Ploieşti Lucian Onea au depus plângeri la Parchet de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) împotriva lui Gheorghe Stan, actualmente procuror şef al Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, şi a Adinei Florea, procuror şef adjunct al aceleiaşi structuri, plângerea fiind trimisă de Parchetul General la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie.

Adina Florea şi Gheorghe Stan sunt acuzaţi, printre altele, de constituire de grup infracţional organizat şi favorizarea făptuitorului, au precizat pentru MEDIAFAX sursele citate.

Fostul şef DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi fostul procuror Mircea Negulescu sunt cercetaţi de secţia specială de anchetare a magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru constituire de grup infracţional organizat. Cei doi sunt acuzaţi că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o sesizare întocmită de către fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetăţean din Chişinău, Serghei Petruş. Vlad Cosma ar fi fost ameninţat de către Lucian Onea că îi va întocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public că Serghei Petruş nu există.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici