Mircea Sandu, audiat la DNA ca martor: Am fost consultat de Vasile Avram doar pentru arbitrii de la finala Cupei

Preşedintele Fedraţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, la ieşirea de la DNA, că le-a spus procurorilor anticorupţie că fostul preşedinte al CCA, Vasile Avram, l-a consultat doar în privinţa brigăzii care a condus finala Cupei României - Timişoreana din sezonul trecut.

549 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu, audiat la DNA ca martor: Am fost consultat de Vasile Avram doar pentru arbitrii de la finala Cupei

Mircea Sandu, audiat la DNA ca martor: Am fost consultat de Vasile Avram doar pentru arbitrii de la finala Cupei (Imagine: Silviu Matei/Arhiva Mediafax Foto)

"Am dat o declaraţie despre situaţia lui Vasile Avram ca şi preşedinte al CCA. Am fost întrebat dacă am cunoştinţe despre delegările de arbitri. În general despre probleme de arbitraj", a spus Sandu

Întrebat dacă este adevărata declaraţia lui Vasile Avram, potrivit căreia fostul şef al CCA se consulta cu el în privinţa delegărilor arbitrilor, Sandu a răspuns: "Cred că a greşit Vasile. Am şi spus în declaraţia mea că m-a întrebat la finala Cupei uite pe cine am pus. I-am spus că dacă sunt cei mai buni foarte bine, pentru că este o regină finala Cupei şi trebuie să fie arbitrată de cei mai buni. Şi astăzi cred că Vasile Avram nu este un om coruptibil."

"Cu domnul Ţerbea am vorbit de două ori şi de cinci ori în Comitetul Executiv", a mai spus preşedintele FRF.

Avocatul lui Mircea Sandu, Cristian Ene, a afirmat că şeful FRF va pune la dispoziţia DNA orice document necesar lămuririi cauzei.

"Clientul meu a fost citat în calitate de martor. Ne-am prezentat, am dat o declaraţie. Ne păstrăm în continuare obligaţia de a da o mână de ajutor în făptuirea actului de justiţie. Vom pune la dispoziţie DNA-ului documentele care sunt necesare lămuiririi cauzei", a precizat Ene.

În sezonul trecut, finala Cupei României, Steaua - Dinamo, scor 2-1, a fost condusă de o brigadă formată din Marius Avram, fiul lui Vasile Avram (centru), Micloş Nagy şi Sebastian Gheorghe (asistenţi).

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a venit, miercuri, la DNA pentru a fi audiat ca martor în dosarul în care fostul şef al arbitrilor Vasile Avram este cercetat pentru luare de mită.

Mircea Sandu a venit la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie însoţit de avocat, el declarând că a fost citat în calitate de martor în dosarul lui Vasile Avram.

Înaintea lui Mircea Sandu au venit la DNA Constantin Ştefan, secretarul executiv al Comisiei Centrale a Arbitrilor, şi observatorul federal George Ionescu, de la Departamentul administraţie-economic al CCA.

Fostul membru al Comisiei Centrale a Arbitrilor Constantin Zotta a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că a fost audiat ca martor de DNA în dosarul lui Vasile Avram.

"Astăzi am fost audiat de DNA timp de zece minute. A fost ceva scurt pentru că am fost audiat în calitate de martor. Am lucrat în cadrul CCA şi m-au întrebat cum funcţionează comisia. A fost ceva normal, cum probabil că vor mai fi chemaţi şi alţi membri ai comisiei în calitate de martori", a spus Zotta.

Fostul şef al CCA Vasile Avram şi omul de afaceri Sorin Ţerbea au fost arestaţi preventiv în 25 septembrie, într-un dosar în care sunt acuzaţi de luare şi, respectiv, dare de mită.

Potrivit DNA, în 21 mai 2011, Vasile Avram, supervizor la meciul FCM Târgu Mureş - Universitatea Cluj, din ultima etapă a campionatului trecut, ar fi primit de la Ţerbea, prin intermediari, suma de 19.000 de euro, în scopul delegării unor arbitri agreaţi de formaţia mureşană în sezonul 2011/2012.

Procurorii mai notează că, în aceeaşi împrejurare şi în acelaşi scop, Vasile Avram a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti-Tîrgu-Mureş şi retur, "folos oferit de Ţerbea Sorin Ioan".

În 28 septembrie, procurorii anticorupţie l-au pus sub învinuire pe Vasile Avram într-un nou dosar în care este acuzat alături de avocaţii săi Adrian Penciu şi Alexandru Şerban pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv instigare la această faptă şi favorizarea infractorului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici