Mircea Sandu: Procurorii DNA sunt suporteri şi sunt mâhniţi de fotbalul românesc

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, joi, după audierea sa la DNA, că procurorii anticorupţie sunt suporteri şi că sunt mâhniţi de fotbalul românesc şi de corupţia care există la acest nivel, arătând că povestea cu Marian Iancu este veche de trei-patru ani.

414 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: Procurorii DNA sunt suporteri şi sunt mâhniţi de fotbalul românesc

Mircea Sandu: Procurorii DNA sunt suporteri şi sunt mâhniţi de fotbalul românesc (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Am avut o convocare astăzi şi le-am declarat procurorilor ceea ce am auzit acum câţiva ani de zile într-o prezentare a unui sponsor sau la o gală, nu mai ţin minte precis, că se discuta faptul că cineva ar fi lansat ideea că Iancu ar fi vorbit şi s-ar fi exprimat în diverse cercuri că are nişte bani pentru Ligă şi CCA ca să câştige un campionat. Da, era vorba de 1.500.000 (euro, n.r.) pentru ligă şi 500.000 pentru CCA. Dar eu vorbesc cu ani în urmă, nu e vorba de anul acesta, e vorba de tre-patru ani în urmă", a declarat Sandu la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde a stat aproximativ o oră.

Vezi ce spune Marian Iancu despre acuzaţiile preşedintelui FRF

Întrebat ce a mai discutat cu procurorii, Mircea Sandu a arătat că printre anchetatori se află şi suporteri ai echipelor româneşti, care "sunt mâhniţi de lumea fotbalului românesc", adăugând că şi el este mâhnit de felul în care se comportă lumea fotbalului din România.

Întrebat cum a procedat în urmă cu trei-patru ani când a aflat aceste informaţii, Mircea Sandu a evitat un răspuns direct, spunând doar că nu a cunoscut detalii şi nu a deţinut niciun fel de probe în acest sens, iar informaţia este posibil să o fi aflat de la un ziarist.

"Era un ziarist, cred, care spunea acolo în cerc, nu sunt detalii, era un ziarist, de fapt erau sute de oameni acolo. Da, am luat un centimetru... Ce măsură să iau? Da eu pot, dacă n-am vreo probă, să iau măsuri? De discutat despre astfel de fapte se discută şi mâine, şi poimâine, şi în viitor", a mai arătat Mircea Sandu.

Apoi, şeful FRF a precizat că ar fi acţionat prin intermediul comisiilor federaţiei dacă ar fi avut probe în cazul Iancu. El a explicat că a făcut afirmaţiile respective despre preşedintele clubului Poli Timişoara în urma unor declaraţii calomnioase ale acestuia.

"În momentul în care eu aş fi avut probe, eu aş fi acţionat în cadrul comisiilor federaţiei, deci astea nu sunt probe, sunt vorbe aruncate pe colo, pe colo. Şi de ce am reacţionat aşa, pentru că domnul Iancu a spus "Sandu are ceva cu mine pentru că nu-i dau bani, nu-i dau şpagă". Deci vorbesc de câţiva ani în urmă, deci nicio probă", a mai spus preşedintele federaţiei.

El a ţinut să precizeze că declaraţiile sale făcute la adresa lui Iancu nu pot reprezenta un caz de corupţie până nu se dovedeşte acest lucru: "Deci asta n-am spus că este un caz de corupţie... Eu n-am spus că cineva ar fi dat aceşti bani, am auzit la acea reuniune, la o lansare a unui sponsor de-al nostru sau la o gala, că era la final de an, sute de oameni, lumea fotbalului, presa, cineva a aruncat asta, dar acum mai ştiu eu cine a aruncat-o? Din presă sau nu mai ştiu".

Întrebat dacă cineva ar fi încercat vreodată să-i ofere bani în schimbul unor avantaje, Sandu a negat: "Credeţi că dacă aş fi acceptat vreo discuţie măcar mai eram aici, nu eram mâncat de şacali?".

Şeful FRF a mai adăugat că declaraţiile sale despre Iancu nu au legătură cu afirmaţiile finanţatorului FC Steaua, Gigi Becali, despre faptul că un conducător de club ar fi încercat să-l mituiască pe şeful CCA, Vasile Avram, pentru arbitraje favorabile. "Eu mă refer la 3-4 ani în urmă, nu mă refer la ce a fost în acest an. Vasile Avram nu a fost preşedinte (n.r. - al CCA) acum 4 ani. E problema lor".

Mircea Sandu consideră că declaraţiile conducătorilor de cluburi afectează imaginea fotbalului românesc şi prejudiciază grupările cu sume mari de bani prin îndepărtarea potenţialilor sponsori.

"Fotbalul românesc are mari probleme de imagine, din cauza declaraţiilor, corupţia o demonstrează fără doar şi poate DNA-ul sau parchetul. Dar din cauza declaraţiilor calomnioase, fără suport după părerea mea, chiar dacă arbitrii greşesc... Ei între ei greşesc, conducătorii de cluburi ar trebui să se respecte. Asta creează, am şi spus, multe milioane şi zeci de milioane mai puţin la bugetul cluburilor", a mai declarat Sandu.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a fost audiat, joi, în calitate de martor, la Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul în care procurorii fac cercetări în urma unor declaraţii potrivit cărora patronul Politehnicii Timişoara, Marian Iancu, "se pregătea să dea 1,5 milioane de euro la ligă şi 500.000 la arbitri" pentru ca formaţia sa să câştige titlul sezonul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici