Mironescu, demis din funcţia de secretar general al MAI. El va fi audiat în legătură cu fraudele din Portul Constanţa

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a anunţat luni la prânz că l-a demis din funcţia de secretar general al MAI pe Laurenţiu Mironescu, în urma implicării acestuia în fraudele din Portul Constanţa. Ministrul Traian Igaş a anunţat demiterea lui Laurenţiu Mironescu după ce a fost la sediul Guvernului, pentru a discuta cu premierul Emil Boc.

1932 afișări
Imaginea articolului Mironescu, demis din funcţia de secretar general al MAI. El va fi audiat în legătură cu fraudele din Portul Constanţa

Mironescu, demis din funcţia de secretar general al MAI (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă al MAI, ministrul Administraţiei şi Internelor i-a înaintat luni primului ministru Emil Boc "propunerea de încetare a exercitării cu caracter temporar a funcţiei de secretar general al MAI de către Laurenţiu Mironescu".

Propunerea a fost acceptată de premier, precizează sursa citată.

16:15 - Laurenţiu Mironescu a ajuns la DNA

Echipajul care l-a escortat pe Laurenţiu Mironescu a ajuns la Direcţia Naţională Anticorupţie luni, în jurul orei 16.15, el urmând a fi audiat în legătură cu afaceri nelegale desfăşurate în Portul Constanţa, investigate de procurorii anticorupţie.

Laurenţiu Mironescu a fost luat de anchetatori luni, în jurul orei 13.15, de la locuinţa sa din Eforie Sud, urmând să fie adus în Capitală pentru a fi audiat de procurorii DNA, anchetatorii ridicând din casa acestuia mai multe documente şi un computer.

Locuinţa lui Laurenţiu Mironescu a fost percheziţionată, luni, de anchetatori începând cu ora 6.00, în prezenţa acestuia.

Percheziţiile s-au încheiat în jurul orei 13.15, când anchetatorii au părăsit locuinţa lui Mironescu împreună cu acesta.

De asemenea, din vila pe care Mironescu o are la Eforie Sud au fost ridicate mai multe documente şi un calculator.

Laurenţiu Mironescu (43 de ani) are o carieră îndelungată în transporturi navale, el fiind ofiţer maritim, apoi comandant de cursă lungă şi, ulterior, inspector de specialitate.

Traian Igaş a spus, luni dimineaţă, că nu a ştiut despre ancheta Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în cazul în care este implicat şi Laurenţiu Mironescu şi că nu se poate pronunţa, însă, din câte a sesizat, este vorba despre perioada anterioară numirii lui în funcţia de la MAI.

Ministrul Internelor a precizat că aşteaptă să vadă cum se finalizează cercetările în acest caz, urmând, după ce va fi analizat cazul, să fie luată o decizie.

Întrebat cum comentează din punct de vedere al partidului această situaţie, ministrul Traian Igaş a răspuns: "Discutăm".

Ulterior, Igaş a fost chemat la sediul Guvernului, unde a discutat aproximativ o oră cu premierul Emil Boc.

Senatorul PDL Mircea Banias şi Laurenţiu Mironescu, numit în funcţia de secretar general în 5 ianuarie 2011, sunt suspectaţi într-un caz de evaziune fiscală cu produse aduse în Portul Constanţa, cercetarea fiind începută de Parchetul Capitalei şi declinată DNA din cauza prejudiciului, care în două luni a atins un milion de euro, potrivit unor surse judiciare.

Fostul secretar general al MAI Laurenţiu Mironescu, fost deputat PDL în perioada 2004-2008, cu o carieră îndelungată în transporturi navale, are cinci terenuri, la Constanţa, Eforie, Ovidiu şi în judeţul Prahova, precum şi un apartament în Bucureşti şi patru case în Constanţa şi Prahova.

Din septembrie 1999 şi până în martie 2001, Mironescu a fost director executiv şi preşedinte al Consiliului de Administraţie la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.

În 2003, Mironescu a devenit membru al Partidului Democrat în organizaţia municipală Constanţa. În 2004, el a fost ales consilier local la Constanţa, din partea PD, iar la alegerile generale din 2004 a devenit deputat PD, post deţinut până în 2008.

În 2005 a fost ales preşedinte al organizaţiei municipale Constanţa a PD, iar în 2007 a devenit liderul filialei PDL, pe care a condus-o până în 2008.

În perioada ianuarie 2009 - ianuarie 2010 a fost director coordonator de programe la Centrul de Perfecţionare al Marinei Civile al Ministerului Transporturilor (CERONAV).

În 15 mai 2010, el a fost ales preşedinte al Ligii Navale Române.

În 5 ianuarie 2011, Laurenţiu Mironescu, care în prezent este simplu membru al PDL, a fost numit secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

El a absolvit Institutul de Marină "Mircea cel Bătrân" la Constanţa, având un masterat în management maritim şi portuar la Universitatea Antwerp din Belgia.

VEZI DECLARAŢIA DE AVERE A LUI MIRONESCU

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici