Misiunea militarilor români din Mali s-a încheiat după 380 de misiuni

  • Misiunea ONU a militarilor români din Mali, care a început în octombrie 2019, s-a încheiat, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale.
  • Conform MApN, militarii români au cumulat, într-un an, peste 380 de misiuni de luptă
670 afișări
Imaginea articolului Misiunea militarilor români din Mali s-a încheiat după 380 de misiuni

Misiunea militarilor români din Mali s-a încheiat după 380 de misiuni

Potrivit unui comunicat al MApN, ceremonia de încheiere a misiunii detaşamentului Forţelor Aeriene Române, care a participat la Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali va avea loc marţi la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa.

La misiunea care a început în octombrie 2019 a participat detaşamentul „Carpathian Pumas”, format din 120 de militari şi patru elicoptere IAR-330 Puma L-RM.

Conform MApN, militarii români au cumulat, într-un an, peste 380 de misiuni de luptă, dintre care 18 misiuni de evacuare medicală aeriană în sprijinul a mai mult de 40 de pacienţi, aproximativ 200 de misiuni de recunoaştere/cercetare şi patrulare aeriană, 100 de misiuni de transport, cu două dislocări rapide, executate pentru sprijinul operaţiilor ONU din alte sectoare din Mali, pe locaţiile Mopti şi Kidal.

„Misiunea din teatrul de operaţii Mali a fost una deosebit de complexă, fiind executată într-un mediu cu o climă extremă, în care mobilitatea a fost dificilă din cauza distanţelor şi a infrastructurii aproape inexistente, dar în acelaşi timp a reprezentat o capabilitate esenţială pentru sprijinirea eforturilor ONU în asistarea Guvernului Republicii Mali pentru continuarea punerii în aplicare a Acordului de Pace, protecţia civililor şi împiedicarea reîntoarcerii elementelor armate ostile în zonele populate”, a mai transmis Ministerul Apărării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
militari,
mali,
misiune

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici