Miss Universe rupe lanţul patriarhal. Soţiile şi mamele vor avea voie să concureze

  • Noi reguli la concursul mondial de frumuseţe.
  • Organizatorii vor ca Miss Universe să fie mai incluziv şi fără prejudecăţi la adresa femeilor.
750 afișări
Imaginea articolului Miss Universe rupe lanţul patriarhal. Soţiile şi mamele vor avea voie să concureze
Pentru prima dată în istorie, concursul Miss Univers va permite şi femeilor care sunt mame şi/ sau soţii să concureze.
 
Organizaţia din spatele competiţiei a emis un comunicat prin care declară că „femeile ar trebui să aibă dreptul de a decide asupra propriei vieţi, iar o decizie personală (de a deveni mamă sau soţie) nu ar trebui să fie o barieră în calea succesului lor”
 
„Organizaţia Miss Universe este dintotdeauna cea mai măreaţă şi inovativă platformă de acest fel, iar acum va deveni mai incluzivă şi primitoare pentru mame şi femei căsătorite”, a declarat Josh Yugen, directorul Miss Universe Bahrain.
 
„Pentru mine, modificarea este conformă cu crezul pentru care am luptat mereu - doborârea stereotipurilor şi dezvăţarea unui stigmat cu care societatea tradiţională ne-a influenţat forţat acum zeci de ani”, a mai spus oficialul.
 
Cea de-a 27 ediţie a Miss Universe va avea loc în 2023. 
 
Prima ediţie a concursului de frumuseţe a avut loc în 1952. De atunci, au avut voie să concureze doar femei singure, cu vârste între 18 şi 28 de ani, care nu aveau copii şi/sau soţi. 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici