VIDEO | MITING paşnic în Piaţa Victoriei, după violenţele de vineri seara. Oamenii au purtat măşti de protecţie/ MOMENTUL în care participanţii şi-au aprins luminiţele de la telefoane

Zeci de mii de oameni s-au strâns sâmbătă seara pentru un nou protest, potrivit organizatorilor, iar mulţi au venit echipaţi cu măşti de protecţie în cazul în care forţele de ordine vor folosi din nou gazele lacrimogene din dotare. Circulaţia a fost restricţionată în zona Piaţa Victoriei, a anunţat Brigada Rutieră, măsura fiind dispusă de la începutul manifestaţiei.

20013 afișări
Imaginea articolului VIDEO | MITING paşnic în Piaţa Victoriei, după violenţele de vineri seara. Oamenii au purtat măşti de protecţie/ MOMENTUL în care participanţii şi-au aprins luminiţele de la telefoane

MITING paşnic în Piaţa Victoriei, după violenţele de vineri seara. Oamenii au purtat măşti de protecţie/ MOMENTUL în care participanţii şi-au aprins luminiţele de la telefoane

UPDATE 22.50 Medicii au intervenit în 12 situaţii la protestul de sâmbătă din Piaţa Victoriei: Două persoane, duse la spital

Echipajele SMURD au intervenit în 12 situaţii de urgenţă la protestul de sâmbătă din Piaţa Victoriei, iar în urma solicitărilor s-a decis transportarea la spital a două persoane, ele nefiind victimele vreunei agresiuni, informează ISU Bucureşti-Ilfov.

Până în acest moment, echipajele SMURD au fost solicitate să intervină în 12 situaţii de urgenţă, în urma cărora două persoane au fost transportate la spitalul Elias din Capitală. Este vorba de un tânăr în vârstă de 20 de ani, care acuza dureri toracice şi de o femeie în vârstă de 29 de ani, care avea ameţeli, informează ISU Bucureşti-Ilfov.

Celelalte probleme medicale semnalate de către protestatarii din Piaţa Victoriei sunt atac de panică, hipertensivitate, rană la mână.

MEDIAFAX a fost LIVE pe toată perioada protestului:

UPDATE 21.49 Un protestatar, ridicat şi dus la secţie pentru că a forţat dispozitivul jandarmilor

Forţele de ordine au ridicat un protestatar din Piaţa Victoriei, care forţa cordonul de jandarmi prezent în zona dinspre bulevardul Iancu de Hunedoara. Acesta va fi dus la secţie pentru identificare şi sancţiune, arată Jandarmeria Capitalei.

UPDATE 21.00 Momentul în care participanţii la miting şi-au aprins luminiţele de la telefoane, o coregrafie consacrată la protestele anti-guvernamentale din Piaţa Victoriei.

În piaţă se află şi liderul PNL, Ludovic Orban, care şi-a adus, de asemenea, o mască.

UPDATE 20.20 Protestatari,în Piaţa Victoriei pentru un nou miting. Jandarmii percheziţionează persoanele suspecte

Aproximativ 3.000 de oameni s-au strâns, potrivit organizatorilor, în Piaţa Victoriei, pentru un nou protest, iar mulţi au venit echipaţi cu măşti de protecţie în cazul în care forţele de ordine vor folosi din nou gazele lacrimogene din dotare.

Unii dintre participanţi se plâng că miroase pătrunzător, îi ustură ochii şi lăcrimează, însă Jandarmeria a negat pentru reporterii Mediafax că ar fi folosit sprayuri cu piper. Pentru a se feri de neplăceri, mulţi dintre cei care au venit sâmbătă seara la miting poartă măşti chirurgicale sau chiar ochelari de scufundări. 

Unii protestatari au oferit flori jandarmilor care, la rândul lor, le-au înmânat doamnelor prezente la miting. Brigada Rutieră informează că a fost restricţionat şi traficul pe bulevardul Lascăr Catargiu, de la Piaţa Romană.

Mii de oameni se află, la ora transmiterii ştirii, în Piaţa Victoriei pentru a participa la un nou miting, însă numărul lor este în creştere deoarece protestatarii continuă să vină. Jandarmeria a precizat că persoanele asupra cărora planează suspiciuni sau care au bagaje voluminoase vor fi percheziţionate.

„N-aveţi voi atâta gaz câtă durere avem noi”, „Liviu, nu uita, aici nu-i Dragneţia”, „Demisia Guvernului” sunt doar câteva dintre mesajele de pe pancartele protestatarilor. Mulţi dintre aceştia au venit pregătiţi cu măşti de protecţie în cazul în care izbucnesc noi violenţe şi forţele de ordine vor folosi gaz lacrimogen.

Circulaţia a fost restricţionată, sâmbătă seară în zona Piaţa Victoriei, anunţă Brigada Rutieră, măsura fiind dispusă din cauza protestatarilor care, la ora transmiterii ştirii, încep să se strângă pentru un nou miting.

În zona Piaţa Victoriei se aplică, potrivit Brigăzii Rutiere, următoarele restricţii de circulaţie: deviere pe bulevardul Iancu de Hunedoara prin pasaj, se deviază traficul de la Statuia Aviatorilor către Piaţa Victoriei, se aplică deviere de la strada Ion Mincu cu Şoseaua Kiseleff către Piata Victoriei, se restricţionează traficul pe strada Buzesti către Piaţa Victoriei.

De asemenea, potrivit sursei citate, nu se mai permite viraj stânga prin centrul pieţei, către şoselele Nicolae Titulescu şi Ion Mihalache. Se circulă pe strada Lascăr Catargiu prin faţa sediului Guvernului către statuia Aviatorilor. Este restrictionat şi traficul pe strada Paris spre Piaţa Victoriei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici