Mitingul neautorizat de la Palatul Cotroceni s-a încheiat fără incidente

Mitingul neautorizat de la Palatul Cotroceni s-a încheiat fără incidente, ultimii protestatari plecând spre autocare, nemulţumiţi că liderii sindicali le-au propus să încheie manifestaţia şi să revină în 7 octombrie, la mitingul de Ziua Internaţională a Muncii Decente.

30 afișări
Imaginea articolului Mitingul neautorizat de la Palatul Cotroceni s-a încheiat fără incidente

Mitingul neautorizat de la Palatul Cotroceni s-a încheiat fără incidente (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

După apelul liderilor "Cartel Alfa", care i-au îndemnat să încheie protestul şi să se retragă, o mare parte dintre manifestanţi au ales să plece, însă câteva sute au rămas în continuare în Piaţa Leu, pentru a cere lămuriri reprezentanţilor sindicali.

După încă jumătate de oră de discuţii, chiar şi cei mai înverşunaţi manifestanţi au părăsit Piaţa Leu. Unii dintre aceştia au spus că vor reveni, iar alţii, nemulţumiţi de soluţia propusă de liderii lor, au anunţat că este ultimul miting la care mai iau parte.

La ora transmiterii acestei ştiri, ultimii manifestaţi plecau spre autobuzele şi microbuzele care îi aşteptau în apropiere de Palatul Cotroceni, iar dispozitiul de jandarmi care a asigurat ordinea s-a retras.

Ioana Preda, purtătorul de cuvânt de la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei, a declarat, vineri după-amiază, pentru MEDIAFAX, că o singură bandă de circulaţie de pe strada Geniului mai este blocată, dar că aceasta va fi redeschisă în scurt timp, după ce va fi curăţată.

La scurt timp după discuţiile de la Palatul Cotroceni, încheiate fără niciun rezultat, Bogdan Hossu şi ceilalţi lideri sindicali ai "Cartel Alfa" le-au propus sindicaliştilor care protestau la sediul Preşedinţiei să plece acum şi să revină la Palatul Cotroceni în 7 octombrie, când va fi organizat mitingul de Ziua Internaţională a Muncii Decente, spunându-le că atunci vor fi mult mai mulţi.

Aproximativ 8.000 de protestatari, majoritatea poliţişti, au ajuns, vineri la prânz, în faţa Palatului Cotroceni. Aceştia au plecat în marş de la sediul Guvernului, unde au protestat două ore, după ce l-au invitat pe preşedintele Traian Băsescu să vină să discute cu ei, iar acesta nu a dat curs invitaţiei. Sindicaliştii nu aveau autorizaţie pentru marş şi nici pentru un miting la Cotroceni.

Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că liderii sindicali responsanbili de pornirea sindicaliştilor în marş spontan spre Palatul Cotroceni vor fi sancţionaţi pentru nerespectarea protocolului în caz de manifestaţie. Aceştia vor avea de plătit, fiecare, între 1.000 şi 10.000 de lei.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că poliţiştii care participă la protestul sindicatelor aveau de respectat nişte reguli, iar organizatorii marşului spontan vor răspunde legal.

Sindicaliştii de la toate confederaţiile vor organiza un miting în Capitală, pe 7 octombrie, de Ziua Internaţională a Muncii Decente, nemulţumiţi de noul proiect al Legii salarizării, arătând că noile prevederi vor duce la salarii mai mici de anul viitor pentru toţi bugetarii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici