Mitropolia Moldovei: Nu dorim niciun fel de restricţionare a pelerinilor la Sf. Parascheva

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi-ar dori ca pelerinajul organizat de Sf. Cuvioasa Parascheva să se desfăşoare fără niciun fel de restricţii.

562 afișări
Imaginea articolului Mitropolia Moldovei: Nu dorim niciun fel de restricţionare a pelerinilor la Sf. Parascheva

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei spun că sunt pregătiţi să organizeze Hramul de Sf. Parascheva în cele mai bune condiţii, dată fiind situaţia epidemiologică.

„Nu dorim niciun fel de restricţionare a pelerinilor, pe nici un fel de criterii. Pelerinajul se va desfăşura în aer liber, accesul se va face, ca şi anul trecut, pe culoar unic, de o persoană, la distanţă una de cealaltă, cu respectarea regulilor specifice acestei perioade, cu flux de intrare separat de cel de la ieşire şamd. Nu ar trebui, aşadar, să fie nici un fel de pericol din punct de vedere epidemiologic”, transmit reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Aceştia vor discuta despre organizarea evenimentului cu autorităţile locale.

Întrebat de jurnalişti dacă la Hramul Sfintei Parascheva vor putea participa doar cei care au buletin de Iaşi, primarul oraşului, Mihai Chirica, a spus, joi, că ceea ce s-a întâmplat anul trecut a fost un abuz.

„Nu ştiu, dar nu cred, pentru că toate măsurile impuse de prezenţa unei localităţi în diferite scenarii nu vizează apartenenţa. Din punctul meu de vedere dacă vreţi să mă credeţi, ca şi om al statului român, între a da o restricţie cu caracter general care vizează orice cetăţean al acelui stat - pentru noi, România - şi a da restricţii cu caracter local prin care spui că numai ieşenii au voie să se închine la Cuvioasa Parascheva, dacă ar fi să mă întrebaţi pe mine, ca inginer, a fost abuziv. Nu poţi să dai o restricţie cu un caracter local într-un stat democratic. Ori dai una cu caracter general şi atunci nimeni şi toţi o respectă, ori laşi ca lucrurile să decurgă de la sine şi nu cred că se va mai ajunge acolo, pentru că este total din perspectiva mea neconstituţional”, a răspuns primarul Iaşului.

Pelerinajul de Sf. Parascheva va avea loc la Iaşi în perioada 13 - 15 octombrie, când Iaşul va fi în scenariul roşu din cauza ratei de infectare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici