Mitropolitul Bisericii Greco-Catolice: Lucrurile mici scriu istoria binelui. Mesajul cardinalului în Pastorala de Crăciun

Mitropolitul Bisericii Greco-Catolice din România, cardinalul Lucian Mureşan, spune în Pastorala de Crăciun că "lucrurile mici scriu istoria binelui" şi că viaţa, fără bunătate, iubire şi respect, nu e decât "vanitate şi întuneric, dispreţ şi violenţă".

283 afișări
Imaginea articolului Mitropolitul Bisericii Greco-Catolice: Lucrurile mici scriu istoria binelui. Mesajul cardinalului în Pastorala de Crăciun

Mitropolitul Bisericii Greco-Catolice: Lucrurile mici scriu istoria binelui. Mesajul cardinalului în Pastorala de Crăciun (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Lucrurile mici scriu istoria binelui, la fel ca Fiul lui Dumnezeu venit în lume, la margine de imperiu, iar fără bunătate, iubire şi respect, viaţa nu e decât vanitate şi întuneric, dispreţ şi violenţă", spune cardinalul, în Pastorală.

În acelaşi mesaj adresat credincioşilor, Mitropolitul Bisericii Greco-Catolice constată că "trăim vremuri pentru care virtutea supremă a devenit gustul propriu".

"Viaţa se lipseşte tot mai mult de umanitate, proclamând siluirea legii firii câştig de cauză de impus tuturor, iar astfel viclenia răului se arată drept adevăr. Sub presiunea deşertăciunii suntem puşi în criză în ceea ce ne defineşte drept fii şi creaturi ale lui Dumnezeu, adică oameni de comuniune. Şi înlănţuiţi de cele trecătoare uităm să mai gustăm bucuria păstorilor şi a magilor care s-au lăsat surprinşi de simplitatea şi modestia prin care Dumnezeu vine între noi", adaugă cardinalul Mureşan.

În acest context, Mitropolitul Bisericii Greco-Catolice subliniază, o dată în plus, rolul esenţial al credinţei.

"Ştiu grijile Voastre şi Vă înţeleg descurajările. Dar ştim cu toţii că credinţa nu ţine de sfera privată, nu e o înţelegere individualistă sau opinie subiectivă, ci apare şi se întăreşte în ascultarea Cuvântului Domnului, fiind destinată să se transforme în bună-vestire - după cum spune Sfântul Părinte Papa Francisc. (...) Păstrând bucuria aşteptării speranţei al cărei obiect nu se întrezăreşte, lipsiţi de certitudinile lumeşti, Isus ne ţine ancoraţi în Providenţă, descriindu-ne preţul crucii în viaţa noastră, fiindcă de vestea bună se bucură doar cel care o aşteaptă, fiindcă nu a uitat să aibă nevoie de ea", se arată în Pastorala de Crăciun.

Mesajul cardinalului se încheie cu urări adresate credincioşilor: "Cu aceste gânduri, Vă transmit părinteşte urările de Naşterea Domnului, încredinţându-Vă ajutorului şi protecţiei Sfintei Familii, în speranţa de a Vă şti încrezători şi curaţi pentru a persevera în credinţă, binevoitori şi senini".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici