"Mituitorul" lui Fătuloiu, pus în libertate de instanţă

Tribunalul Bucureşti a decis, miercuri, cercetarea în stare de libertate a omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu - cel care ar fi încercat mituirea secretarului de stat în MAI, Dan Fătuloiu -, precum şi a celorlalţi trei acuzaţi din dosar.

62 afișări
Imaginea articolului "Mituitorul" lui Fătuloiu, pus în libertate de instanţă

"Mituitorul" lui Fătuloiu, pus în libertate de instanţă (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Decizia tribunalului - care vine după ce în urmă cu o zi a fost audiat chestorul Fătuloiu - poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

În acest proces, Cătălin Chelu este judecat pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. Ceilalţi trei apropiaţi ai săi, Niţache Ştefan Badea, Cristi Antonel Bunu şi Gabriel Constantinescu, sunt judecaţi pentru complicitate la dare de mită.

În dosarul "mită la MAI", Chelu este acuzat că, din august şi până în 12 noiembrie 2010, "i-a promis chestorului-şef Dan Valentin Fătuloiu" suma de un milion de euro. În schimbul banilor, Fătuloiu - care, potrivit procurorilor DNA, a fost "denunţător" în acest dosar - trebuia ca, în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), să "îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv să stopeze prelucrarea în sistem integrat a informaţiilor din dosarele penale având ca obiect infracţiuni comise de către Chelu Cătălin Constantin şi persoanele apropiate acestuia".

Direcţia Naţională Anticorupţie a organizat, în 19 noiembrie 2010, un flagrant delict în cazul omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, după ce ar fi încercat să îi ofere mită 50.000 de euro lui Dan Valentin Fătuloiu.

Cătălin Chelu, Ştefan Badea, Antonel Bunu şi Gabriel Constantinescu au fost reţinuţi în 20 noiembrie 2010, o zi mai târziu fiind arestaţi, ulterior fiind deferiţi justiţiei.

În 23 noiembrie 2010, Fătuloiu a fost revocat din funcţie, la scurt timp după scandalul privind mita de un milion de euro, propusă în cabinetul ministerial şi dată în parcarea MAI.

Dan Valentin Fătuloiu a recunoscut, marţi, în faţa instanţei Tribunalului Bucureşti, că familia sa avea afaceri cu societatea Alprom, condusă de Cătălin Chelu, după ce Antonel Bunu a prezentat judecătorului documente contabile din care rezultă legăturile de afaceri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici