Mizerie şi capace de WC furate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov. Explicaţiile conducerii: „Este în reabilitare”. VIDEO

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Braşov are vestiarele amenajate temporar la subsol, unde potrivit unor imagini de pe Facebook este mizerie, pereţii sunt scorojiţi, iar capacele de toaletă au fost furate. Conducerea spune că spitalul e în reabilitare, iar acolo nu se schimbă niciun medic.

575 afișări
Imaginea articolului Mizerie şi capace de WC furate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov. Explicaţiile conducerii: „Este în reabilitare”. VIDEO

Mizerie şi capace de WC furate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov. Conducerea: E în reabilitare

După ce au apărut pe Facebook imagini filmate în subsolul Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov, în care este surprinsă mizeria din locul în care sunt amenajate vestiarele angajaţilor, reprezentanţii unităţii medicale au declarat că spitalul este în reabilitare, spaţiul este amenajat provizoriu, iar întreţinerea curăţeniei este de datoria angajaţilor.

„Spitalul este în reabilitare. În subsol nu se schimbă nici un medic. Sunt dulapuri pentru brancardieri, infirmieră şi câteva asistente care nu au spaţii în secţie pentru vestiar. Spaţiul este temporar destinat pentru aşa zis vestiar. În privinţa curăţeniei există personal angajat care are atribuţie. Capace la toaletă o să vă comunic mâine ( luni - n.r.) câte se cumpără pe luna şi sunt furate. Întrece orice imaginaţie”, arată reprezentanţii SJU Braşov.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Braşov, Marius Leonte, măsurile care vor fi luate după publicarea imaginilor vor fi stabilite în cadrul Comitetului director, care se întruneşte luni.

„O aripă, cea mare, a spitalului este în reabilitare. Este închisă. Toate activităţile se desfăşoară în aripa mică. Ce s-a filmat este locul unde se schimbă infirmiere, brancardieri şi câteva asistente, restul vestiarelor fiind pe secţii. Medicii pe secţii se schimbă. Mi se pare o filmare tendenţioasă. Când se lucrează într-un spital este normal să fie şi praf. În privinţa toaletelor, acolo intră cine vrea şi când vrea, se pleacă şi cu capacele de wc. Luni se întruneşte Comitetul director. Vom vedea şi cum s-a filmat în subsol, cum au avut acces”, a declarat Leonte, pentru corespondentul MEDIAFAX.

În filmul postat de către deputatul USR Emanuel Ungureanu pe Facebook se vede praful pe vestiare, o cutie pe post de coş de gunoi, mizerii aruncate sau vestiare cu uşi strâmbe şi pereţi scorojiţi.

“Jeg gros la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov! Priviţi cum arată subsolul Spitalului Judeţean Braşov, locul unde se află vestiarele personalului care lucrează pe secţii. Din această cocină medicii şi asistenţii pleacă în spital, la patul bolnavilor. Mai poate mira pe cineva că pacienţii vin aici cu o boală şi pleacă cu trei, după ce contactează bacterii multirezistente la antibiotice? Imaginile pe care le public acum au fost filmate de mine aseară, la ora 23, la o oră după ce am terminat dialogul cu doamna Ecaterina, pacienta infectată cu Stafilococ Auriu în luna mai, pe secţia de Ortopedie a acestei bombe biologice. Voi reveni mai târziu cu imagini din băile oribile ale acestui spital. Nu vă puteţi imagina cât de negre de jeg sunt mopurile cu care se şterge pe jos, în băi sau pe secţii...”, a scris deputatul USR Emanuel Ungureanu, pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
spital,
mizerie,
braşov

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici