Moaştele Sfântului Gheorghe, donate de arhiepiscopul emerit de Milano, expuse la Constanţa

Sute de credincioşi sunt aşteptaţi să se închine, începând de marţi seară, la racla cu moaştele Sfântului Gheorghe, o donaţie a arhiepiscopului emerit de Milano, ce vor fi expuse la o biserică din Constanţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

543 afișări
Imaginea articolului Moaştele Sfântului Gheorghe, donate de arhiepiscopul emerit de Milano, expuse la Constanţa

Moaştele Sfântului Gheorghe, donate de arhiepiscopul emerit de Milano, expuse la Constanţa (Imagine: Diana Zaharia / Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Arhiepiscopiei Tomisului, racla cu moaştele Sfântului Gheorghe va fi adusă spre închinare la biserica "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe", situată pe strada Nicolae Iorga din Constanţa, marţi seară, la ora 18.00, în cadrul unei procesiuni care va fi urmată de slujba Vecerniei.

Relicvele sunt donate de către cardinalul Dionisie Tettamanzi, în prezent arhiepiscop emerit de Milano (Italia), şi vor rămane definitiv în biserica din Constanţa.

Miercuri, cu prilejul prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, arhiepiscopul Tomisului va oficia la biserica ce-i poartă hramul, Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoţi şi diaconi.

Biserica "Sf. Gheorghe" din Constanţa este cunoscută în rândul credincioşilor şi datorită faptului că pictura este realizată de marele artist Nicolae Tonitza.

Sfântul Gheorghe s-a născut în secolul al III-lea, în părţile Nicomidiei, din părinţi evlavioşi. A fost atras în mod deosebit de mânuirea armelor, ajungând la treizeci de ani la rangul de tribun, apreciat fiind de împăratul Diocleţian pentru victoriile pe care le adusese în lupte. Dacă din punct de vedere profesional omul de arme avea o carieră bine conturată, la prigoana împotriva creştinilor comandată de împărat în anul 303, Sf. Gheorghe a renunţat la tot şi şi-a mărturisit credinţa în Dumnezeu în faţa lui Diocleţian.

În cele câteva zile de la mărturisirea credinţei până la naşterea în lumea celor drepţi, Sfântul Gheorghe a făcut minuni, a îndurat cu stoicism multe chinuiri greu de imaginat. Toate acestea au dus la convertirea multor păgâni, printre care şi împărăteasa Priscila, cea care a primit numele Alexandra la Botez, omorâtă şi ea la porunca împăratului. Sfântul Gheorghe a fost ucis prin decapitare cu sabia, fiind sărbătorit de Biserică pe data de 23 aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici