Mobilizare de forţe: Pompieri şi voluntari reconstruiesc casa unei fete de 7 ani care a fost distrusă într-un incendiu - FOTO

Peste 30 de pompieri, voluntari, membri ai familiei şi angajaţi ai Primăriei din Trivalea Moşteni, judeţul Teleorman, au participat miercuri la reconstrucţia unei case afectate de un incendiu produs în urmă cu o săptămână.Aici locuieşte o fetiţă de 7 ani, care a fost salvată din flăcări de tatăl ei.

1431 afișări
Imaginea articolului Mobilizare de forţe: Pompieri şi voluntari reconstruiesc casa unei fete de 7 ani care a fost distrusă într-un incendiu - FOTO

Teleorman: Pompieri şi voluntari reconstruiesc casa unei fete de 7 ani, distrusă într-un incendiu

Acţiunea de reconstrucţie a casei a fost demarată de pompierii din Teleorman, impresionaţi de faptul că fetiţa de 7 ani, tatăl ei, rănit grav în timp ce şi-a salvat copilul, şi bunicii fetiţei nu mai au un acoperiş deasupra capului.

Din noaptea în care flăcările au distrus locuinţa, aceştia au dormit la o vecină, casa fiind distrusă.

Angajaţii ISU Teleorman au făcut, imediat după incendiu, un apel prin care au îndemnat oamenii să fie „solidari cu o familie ce a trecut printr-un mare necaz, în satul Brătăşani, comuna Trivalea Moşteni, a cărei casă de locuit a fost distrusă de foc în proporţie de 90%”.

casa

Pompierii militari anunţau că în cadrul ISU Teleorman a fost iniţiată o campanie de strângere de fonduri, dar şi că angajaţii instituţiei s-au oferit voluntar să ajute la lucrările de reconstrucţie.

Apelul umanitar făcut atunci de pompieri a ajuns la foarte mulţi oameni care au sărit în ajutorul familiei, ba chiar s-au alăturat angajaţilor ISU pentru a urgenta construirea locuinţei.

Întreaga acţiune umanitară a fost dedicată tatălui fetei, care şi-a salvat copilul din flăcări, cu toate riscurile. În acea noapte, Vlăduţă Ştefan a reuşit să o scoată pe fetiţa sa de numai 7 ani din casa cuprinsă de flăcări, dar a fost rănit grav. El nu a putut, însă, salva casa de locuit şi anexele gospodăreşti care au fost distruse de incendiu aproape în totalitate.

Tragedia s-a întâmplat în noaptea de 22 spre 23 septembrie. Când au ajuns pompierii, solicitaţi prin numărul de urgenţă 112, incendiul era extins la întregul imobil şi la anexele din apropiere. Salvatorii s-au luptat cu flăcările aproximativ patru ore, însă nu au reuşit să salveze decât bunurile din două camere de locuit şi casele din imediata apropiere, ameninţate şi ele de flăcări.

incendiu

Pagubele înregistrate în urma incendiului sunt estimate la aproximativ 200.000 de lei, reprezentând acoperişul întregii locuinţe, anexele învecinate şi mai multe bunuri materiale aflate în celelalte încăperi.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la o instalaţie electrică defectă, dintr-o anexă a locuinţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici