Mobilizare în 10 oraşe mari, pentru a cere intrarea Ucrainei în UE. Bucureşti nu e pe listă

Mitinguri de susţinere vor avea loc mâine, 28 mai, în importante oraşe din Europa.

965 afișări
Imaginea articolului Mobilizare în 10 oraşe mari, pentru a cere intrarea Ucrainei în UE. Bucureşti nu e pe listă

Mobilizare în 10 oraşe mari, pentru a cere intrarea Ucrainei în UE. Bucureştiului nu e pe listă

Mişcarea cetăţenească paneuropeană EUMANS - înfiinţată de activistul politic Marco Cappato - împreună cu comunităţile ucrainene legate de organizaţia neguvernamentală Promote Ukraine, vor fi protagonişti pe 28 mai, de la ora 14.30, într-o demonstraţie simultană în 10 ţări europene, oraşe care să ceară Ucrainei să adere la UE prin strângerea de semnături pe apelul EUkraine Now, înaintea Consiliului European din iunie.

Bruxelles, Berlin, Paris, Viena, Helsinki, Nicosia, Luxemburg, Praga, Milano, Roma, Napoli, Varşovia şi Ljubljana. Aici, cetăţenii din toată Europa cer împreună aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană şi drepturi de cetăţenie pentru ucraineni.

De altfel, în câteva săptămâni, Consiliul European va lua o poziţie cu privire la solicitarea făcută de guvernul ucrainean. Acum, când Comisia Europeană a început procesul tehnic de aderare şi Parlamentul European a votat o rezoluţie în favoarea acestei extinderi, reuniunea Consiliului este oportunitatea decisivă pentru a da un impuls drumului de aderare. Semnăturile strânse vor fi predate şefilor de stat şi de guvern cu ocazia Consiliului European în vederea întâlnirii din 23 iunie de la Bruxelles”, se arată în informaţia difuzată de mişcare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici