Modele de lux ale unei cunoscute companii auto ar putea prezenta un risc de incendiu. „Utilizarea ar trebui redusă la minimum"

  • Mercedes-Benz, compania Daimler, a informat proprietarii maşinilor sale de lux cu privire la un defect tehnic care ar putea declanşa un incendiu.
  • Cu toate acestea, o rechemare în service nu a fost posibilă deoarece piesele necesare pentru remedierea problemei nu sunt disponibile, potrivit unei scrisori trimise de Daimler clienţilor.
  • Nu se ştie exact numărul maşinilor afectate, compania nu a putut confirma raportul Bild potrivit căruia 800.000 de vehicule au fost afectate.
1174 afișări
Imaginea articolului Modele de lux ale unei cunoscute companii auto ar putea prezenta un risc de incendiu. „Utilizarea ar trebui redusă la minimum"

Modele de lux ale unei cunoscute companii auto ar putea prezenta un risc de incendiu. „Utilizarea ar trebui redusă la minimum"

Problema a fost depistată ca urmare a unei posibile scurgeri la pompa de răcire care ar putea încălzi componentele, a declarat marţi Daimler, potrivit Cnn.

Ştirea a fost făcută publică pentru prima dată de ziarul german de mare tiraj Bild, care a publicat o copie a unei scrisori pe care Daimler a trimis-o celor aproximativ 800.000 de proprietari de Mercedes-Benz afectaţi de acest defect, în care se spune că "riscul unui incendiu nu poate fi exclus".
 
Daimler a confirmat că scrisoarea este autentică. Acesta a adăugat în scrisoare că piesele necesare pentru a remedia problema nu sunt disponibile imediat, astfel că o rechemare nu este posibilă în acest moment, dar va fi lansată imediat ce componentele vor fi disponibile.

Între timp, vehiculul afectat ar trebui condus într-un mod deosebit de prudent, iar utilizarea ar trebui redusă la minimum", se arată în scrisoare.

Daimler nu a putut confirma raportul Bild potrivit căruia 800.000 de vehicule au fost afectate. „Proprietarul unui vehicul afectat de o rechemare în service ar trebui să contacteze întotdeauna imediat cel mai apropiat partener de service Mercedes-Benz", a declarat compania într-o declaraţie.
 
Modelele afectate sunt anumite modele GLE/GLS (platforma 167), Clasa C (platforma 205), Clasa E (platforma 213), Clasa S (platforma 222), Clasa S (platforma 223), Clasa E Coupe/Convertible (platforma 238), GLC (platforma 253), CLS (platforma 257) şi Clasa G (platforma 463), a precizat Daimler.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici