Modificări la Codul penal: Cresc pedepsele pentru pedofili şi agresori sexuali, iar faptele de viol devin imprescriptibile

  • Cresc pedepsele pentru cei ce agresează sexual minori.
  • Faptele de viol şi act sexual cu un minor devin imprescriptibile.
  • Autorii nu mai scapă de pedeapsa închisorii cu executare.
715 afișări
Imaginea articolului Modificări la Codul penal: Cresc pedepsele pentru pedofili şi agresori sexuali, iar faptele de viol devin imprescriptibile

Modificări la Codul penal: Cresc pedepsele pentru pedofili şi agresori sexuali, iar faptele de viol devin imprescriptibile

Codul penal va fi modificat, după ce preşedintele Iohannis a promulgat o lege care aduce mai multe modificări legislaţiei în vigoare. 

Vestea bună este că pedepsele pentru cei ce agresează sexual copii vor creşte, iar făptaşii nu vor mai primi pedepse cu suspendare.

Pedeapsa minimă pentru viol creşte de la trei la cinci ani, iar actul sexual cu un minor sub 14 ani va fi pedepsit cu închisoarea de la cinci la 12 ani. 

Dacă autorul este un membru al familiei, pedeapsa maximă va ajunge la 15 ani. Regula va fi valabilă şi pentru cei ce convieţuiesc cu minorul-victimă, chiar dacă nu sunt părinţii copilului sau alţi membri ai familiei. 

În plus, agresorii vor răspunde penal indiferent de cât timp a trecut de la comiterea faptelor.

Noile prevederi vor intra în vigoare după ce legea promulgată va fi publicată în Monitorul Oficial. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici