Modul în care a fost „plimbată” rezolvarea unui caz COVID-19 la Aeroportul Târgu Mureş

Liderul Sindicatului Liber al Salariaţilor SA Aeroportul Transilvania Târgu Mureş a povestit modul în care a fost trimis de la DSP la Prefectură, apoi la cabinet privat, pentru a permite testarea unui coleg, care era contact al tatălui său, caz confirmat COVID-19. În final, testarea nu s-a realizat.

1081 afișări
Imaginea articolului Modul în care a fost „plimbată” rezolvarea unui caz COVID-19 la Aeroportul Târgu Mureş

Modul în care a fost a fost „plimbată” rezolvarea unui caz COVID-19 la Aeroportul Târgu Mureş

Gyorgy Emil, liderul Sindicatului Liber al Salariaţilor SA Aeroportul Transilvania Târgu Mureş, trage un semnal de alarmă asupra modului defectuos în care se tratează prevenirea răspândirii epidemiei de virusului SARS-CoV2.

Acesta povesteşte că tatăl unui coleg a fost confirmat cu SARS-CoV-2 şi era necesară şi testarea sa, deoarece era contact direct. Colegul a avut febră şi a rămas acasă, în concediu medical, însă nu a fost testat.

În aceste condiţii, Conducerea regiei a făcut o solicitare Direcţiei de Sănătate Publică Mureş pentru extinderea anchetei epidemiologice şi testarea bărbatului, iar dacă rezultatul s-ar fi dovedit pozitiv, să se realizeze o separare a personalului pentru a se evita o infectare generală.

Deoarece nu s-a primit răspuns de la DSP Mureş, Gyorgy Emil, în calitate de preşedinte al sindicatului, a mers, în 2 octombrie, la sediul DSP Mureş pentru a vedea care e situaţia.

„Acolo am stat de vorbă cu domnul director general dr. Iuliu Moldovan, căruia i-am explicat situaţia şi i-am comunicat faptul că există între regie şi sindicat un protocol care prevede aceste situaţii, iar în baza acestui protocol se poate face testarea salariatului, iar achitarea testării o achită regia, doar să ne ajute să facă testarea deoarece salariatul fiind carantinat nu se poate deplasa de la domiciliu pentru testare, iar riscul apariţiei unui focar in cadrul regiei e mare. Răspunsul a fost (redau textual): <Nu ne permite protocolul aşa ceva. Lucrăm la răspunsul la adresa d-voastră, dar deoarece vine sâmbătă şi duminică, zile libere, veţi primi răspunsul luni sau marţi>. Adică de vineri până luni sau marţi virusul îşi ia liber”, spune liderul de sindicat.

Gyorgy Emil a încercat să rezolve problema la Prefectură.

„Jandarmul de serviciu mi-a comunicat faptul că doamna prefect este într-o şedinţă care mai durează aproximativ o jumătate de oră, dar să aştept şi a sunat la secretară. Am aşteptat aproximativ o oră după care a resunat la doamna secretară care i-a comunicat că doamna prefect nu are timp, să revin marţi sau miercuri, deşi i-a fost explicat despre ce e vorba. Am plecat şi am sunat eu la secretariat, iar doamna secretară mi-a comunicat (redau textual): <să înţeleg că astăzi e vineri, e zi scurtă şi e zi de salariu iar doamna prefect mai are şi alte şedinţe, dar să las un număr de telefon>”, povesteşte liderul sindicatului.

La aproximativ două ore după ce a revenit la aeroport, liderul Sindicatului a fost sunat de directorul DSP care i-a comunicat că a fost, la rândul său, sunat de la cabinetul prefectului şi i s-a spus să rezolve situaţia.

„Rezolvarea situaţiei e posibilă în două feluri, mi-a spus dânsul: 1.să facă persoana o solicitare de testare persoana în cauză dacă are simptome, iar dacă nu are simptome nu se poate face testarea de către dânşii; 2. să solicităm testarea la domiciliu la una din laboratoarele private”, spune Gyorgy Emil.

Gyorgy povesteşte că a sunat la o firmă medicală privată unde i s-a comunicat că nu pot face testarea la domiciliu pacientului deoarece nu le dă voie DSP-ul.

„Deci a fost rezolvată situaţia cu nu se poate”, spune, cu amărăciune, liderul Sindicatului Liber al Salariaţilor SA Aeroportul Transilvania Târgu Mureş.

„Acest mod de abordare şi rezolvare a unor astfel de situaţii duce la una din două concluzii: ori pe aceste funcţii se află oameni numiţi politic care sunt complet depăşiţi de situaţie; ori o fac intenţionat pentru a creşte numărul de infectaţi cât mai mult pentru a putea solicita cât mai mulţi bani. Se ajunge la aceste concluzii deoarece în situaţia în care nu au nici o cheltuială de făcut, testarea fiind achitată de noi, refuzi ceva ce ar putea preveni răspândirea acestui virus la o locaţie anume, punând în pericol, după o perioadă de 14 zile, sănătatea unui număr ajun necontrolabil de persoane”, afirmă Gyorgy Emil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
caz,
covid,
aeroport

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici