Molnar: Nu dăm afară oameni de la Institutul Cantacuzino

Angajaţii Institutului Cantacuzino nu vor fi concediaţi, dar pentru că în acest moment mai multe secţii de producţie sunt în proces de retehnologizare, personalul va fi redistribuit în alte secţii, a declarat joi consilierul personal al ministrului Sănătăţii, Geza Molnar.

32 afișări
Imaginea articolului Molnar: Nu dăm afară oameni de la Institutul Cantacuzino

Molnar: Nu dăm afară oameni de la Institutul Cantacuzino (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

El a precizat că a cerut conducerii Institutului Cantacuzino ca până luni să prezinte o nouă organigramă care să corespundă funcţionării instituţiei şi sub aspectele solicitate de Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) pentru autorizare.

"Trebuie rezolvate neconformităţile majore sesizate de către ANM în linia de producţie. Nu vom da afară oameni, dar vom face redistribuiri pe secţii. Ne-am înţeles aproape în totalitate asupra problemelor ridicate de angajaţi, nu preconizăm disponibilizări", a mai spus Geza Molnar.

Linia pentru producerea vaccinului gripal sezonier va intra în funcţiune aşa cum este preconizat, în luna mai, în schimb, linia pentru producerea vaccinului BCG va mai dura până aproape de sfârşitul anului, a adăugat Geza Molnar.

"În aceste condiţii, avem promisiunea că vom primi gratuit 20.000 de doze din Ungaria, în baza acordului transfrontalier, pentru judeţele Arad, Bihor şi Timiş, unde există acest acord. De asemenea, am început discuţii cu UNICEF, dacă am putea obţine nişte doze de vaccin BCG, după care vom organiza licitaţie pentru achiziţia din import a restului de vaccin necesar, până când vom relua producţia internă", a precizat consilierul.

Directorul Institutului Cantacuzino, Gabriel Ionescu, a spus că încă de miercuri a plătit cele opt milioane de lei cerute de Curtea de Conturi pentru vaccinul sezonier nelivrat din cauza sistării producţiei, pentru a nu plăti penalizări.

Discuţiile între consilierul ministrului, conducerea Institutului Cantacuzino şi reprezentanţii angajaţilor instituţiei au durat aproape patru ore, greva spontană declanşată de aceştia încheindu-se după finalizarea negocierilor.

Peste o sută de angajaţi ai Institutului Cantacuzino au declanşat, joi dimineaţă, un protest spontan, susţinând că Ministerul Sănătăţii intenţionează să dea afară din salariaţi după ce au fost închise mai multe secţii de producţie, iar instituţia trebuie să returneaze opt milioane de lei pentru vaccinul antigripal nefăcut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici