Moment de reculegere în memoria Reginei, la Viscri, în faţa Casei Albastre a Regelui Charles

  • Zeci de oameni participă duminică la un moment de reculegere în memoria Reginei Elisabeta a II-a, la Viscri, în faţa Casei Albastre care îi aparţine Regelui Charles al II-lea.
  • Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, a vorbit despre sentimentele Reginei pentru satul transilvănean.
630 afișări
Imaginea articolului Moment de reculegere în memoria Reginei, la Viscri, în faţa Casei Albastre a Regelui Charles

Ambasada Marii Britanii la Bucureşti a organizat, duminică seara, un moment naţional de reflecţie în memoria Reginei Elisabeta a II-a la Viscri, în judeţul Braşov, la Casa Albastră, care îi aparţine actualului Rege al Marii Britanii, Charles al III-lea.

La acest moment a participat şi ambasadorul Andrew Noble.

După un minut de reculegere, la ora 20:00, diplomatul englez a avut şi un mesaj pentru oamenii adunaţi pentru a-i aduce un ultim omagiu Reginei.

„La lumina lumânărilor, ne găsim astăzi într-un sat în inima Transilvaniei, ca să reflectăm asupra vieţii Reginei Elisabeta a II-a. Înmormântarea are loc mâine (luni - n.r.), la Londra, aşa cum ştiţi, cu prezenţa şefilor de stat din toată lumea, mai ales cu preşedintele Iohannis şi soţia lui, şi cu Majestatea Sa, Margareta şi prinţul Radu. România va fi prezentă la înmormântare şi în gândurile noului nostru Rege, Charles al III-lea. Regina a fost o prezenţă globală timp de 70 de ani. Chiar dacă Regina nu a vizitat România niciodată, vă pot spune că Regina a ştiut foarte bine cum s-a dezvoltat România în aceşti 32 de ani de libertate. Am discutat cu Regina despre România şi a fost un loc important şi pentru că este un loc foarte important pentru Regele Charles. Această casă simplă este o mică dovadă a legăturii între familiile noastre regale şi între popoarele şi ţările nostre şi în viitor va juca un rol important ca să amintească despre ceea ce ne uneşte. Doamnelor şi domnilor, este un moment deosebit de trist pentru populaţia Regatului Unit, pentru populaţia ţărilor în care Regina a fost şi şef de stat, în ţările Commonwealth şi în celelalte ţări, unde nu m-am aşteptat să aibă acest impact imens Regina Elisabeta a II-a. Ne gândim la serviciul pe care l-a făcut pentru noi toţi, la sentimentul datoriei pe care l-a simţit faţă de noi, oamenii simpli şi nu cred că această amintire va dispărea repede. Mai ales în această grădină, în această casă vom simţi prezenţa Reginei Elisabeta a II-a şi mai ales prezenţa Regelui Charles al III-lea”, a spus Andrew Noble.

El a spus că pentru el, ca ambasador, prezenţa numărului mare de oameni la momentul de reculegere este un semn important al „iubirii care există între Regatul Unit şi acest sat important, Viscri”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici