Video Moment de reculegere pentru victimele de la Colectiv, la inaugurarea Centrului de arşi de la Iaşi - VIDEO

Centru de arşi de la Iaşi a fost inaugurat miercuri, nu înainte ca cei prezenţi să ţină un moment de reculegere pentru victimele de la Colectiv. „Din păcate avem arşi aproape zi de zi în ţară şi este nevoie foarte mare de astfel de spaţii”, a spus preşedintele Asociaţiei Colectiv.

201 afișări

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat la inaugurarea Centrului de Arşi: „Cred că din tot ceea ce am făcut până acum învăţăm fiecare câte ceva. Lucrurile merg dacă facem echipă şi dacă ne dorim să meargă. Am demonstrat aici, la Iaşi, că lucrurile pot să meargă. Am demonstrat şi la Timişoara că lucrurile pot să meargă, astfel încât dacă se mai întâmplă nenorociri să ne putem să ne ajutăm semenii”.

Pintea i-a transmis preşedintelui Asociaţiei Colectiv, Eugen Iancu, prezent la inaugurare, că indiferent unde se va afla îşi doreşte să fie părtaşă la visul lui, acela de a face o maternitate. „Dar asta este o altă poveste. O poveste frumoasă care cred că va avea un final fericit. Mulţumesc că m-aţi primit în mijlocul dumneavoastră. Vă urez să aveţi puterea să daţi cât mai mult din sufletul dumneavoastră, ca şi până acum pentru toţi cei pe care îi îngijiţi”, a spus Pintea.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Colectiv, Eugen Iancu, a declarat că s-au împlinit patru ani de la tragedia din Colectiv şi încă este nevoie de astfel de centre.

„Ştim cu toţii că această nevoie este uriaşă. Mă bucur foarte mult să aflu că acest spital are 260 de ani, că a fost construit de Biserică, un lucru fantastic. Sper ca în continuare Biserica să se implice şi să ne ajute să construim şi acum în anii aceştia noi spitale. Sper ca în curând să fie deschise şi celelalte patru centre, pentru că din păcate arşi avem aproape zi de zi în ţară şi este nevoie foarte mare de astfel de spaţii”, a spus Iancu.

Cei prezenţi au ţinut un moment de reculegere pentru victimele de la Colectiv.

După inaugurare, Sorina Pintea a spus că în acest moment există în toată ţara 23 paturi de mari arşi şi 10 paturi la Spitalul „Grigore Alexandrescu” pentru copii. Centrul este mai spaţios decât cel din Timişoara, a spus Pintea, potrivit căreia dacă este nevoie centrul poate deveni operaţional de mîine.

Centrul de arşi de la Iaşi funcţionează în cadrul clinicii de Chirurgie Plastică a Spitalului „Sf. Spiridon”. Centrul are cinci paturi de terapie intensivă pentru marii arşi şi zece paturi pentru cei care suferă arsuri mai mici.

Taguri:
arşi,
iaşi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici