Momente tensionate deasupra Mării Negre: Un avion rus de vânătoare a urmărit un bombardier american

Un avion rus de vânătoare Suhoi Su-27 a monitorizat un bombardier american B-52H în timpul unui zbor deasupra Mării Negre, în cadrul unei misiuni de antrenament comun cu forţe din România, Ucraina şi Georgia, informează Ministerul Apărării de la Moscova şi Comandamentul European al SUA.

22814 afișări
Imaginea articolului Momente tensionate deasupra Mării Negre: Un avion rus de vânătoare a urmărit un bombardier american

Momente tensionate deasupra Mării Negre: Un avion rus de vânătoare a urmărit un bombardier american

Potrivit unui comunicat emis miercuri de Ministerul Apărării de la Moscova, citat de agenţia Tass, bombardierul american s-a apropiat de frontierele Rusiei în timpul unui zbor efectuat pe 19 octombrie.

„După ce s-a apropiat de frontierele Rusiei, bombardierul a fost întâmpinat de un avion de vânătoare Su-27 din cadrul forţelor aeriene ale Districtului Militar Sudic şi a fost urmărit de acesta în cursul zborului de-a lungul frontierelor apelor teritoriale ale Rusiei, la o distanţă de aproximativ 70 de kilometri", afirmă Ministerul.

Pe de altă parte, Comandamentul European al SUA a menţionat doar că un avion B-52, cu baza la RAF Fairford din Marea Britanie, a efectuat un zbor în regiunea Mării Negre, în cadrul unei misiuni de antrenament cu partenerii şi aliaţii europeni.

„Zborul, care a durat aproximativ 12 ore, a inclus antrenamente cu România, Ucraina şi Georgia", se afirmă într-un comunicat publicat de Comandamentul European al SUA.

Taguri:
sua,
rusia,
marea neagră

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici