Mona Pivniceru, fotografiată urcându-se în maşina fiului cel mare al lui Adrian Năstase: Până luni mă gândesc dacă mai vreau să fiu ministrul Justiţiei - AUDIO

Judecătoarea Mona Pivniceru, propusă să conducă Ministerul Justiţiei, a fost fotografiată în timp ce se urca în autoturismul fiului cel mare al lui Adrian Năstase, potrivit unor imagini difuzate joi de România TV.

5177 afișări
Imaginea articolului Mona Pivniceru, fotografiată urcându-se în maşina fiului cel mare al lui Adrian Năstase: Până luni mă gândesc dacă mai vreau să fiu ministrul Justiţiei - AUDIO

Mona Pivniceru, fotografiată urcându-se în maşina fiului cel mare al lui Adrian Năstase

Fotografiile ar fi fost realizate în urmă cu câteva zile, când maşina lui Andrei Năstase a transportat-o pe Pivniceru într-un bloc din Capitală, unde locuiesc mai mulţi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), conform România TV.

Contactată de gândul, Mona Pivniceru, care a fost propusă de Victor Ponta pentru postul de ministru al Justiţiei, a declarat că nu ştia că maşina în care s-a urcat este a lui Andrei Năstase.

"Sunt nişte imagini care arată că nu suntem liberi în această ţară. Abia acum am aflat că este maşina lui Andrei Năstase. Nu ştiam în ce maşină mă urc. De unde să ştiu eu a cui e maşina? A venit cineva să mă ia de la mine până la tine şi punct. Nu am întrebat eu a cui e maşina. Ce era să fac eu, să îl dau jos să îl interpelez: «Cine eşti? Cine e mama? Cine e tata?» M-a sunat Mariana Alexandrescu", a declarat Mona Pivniceru, pentru gandul.info.

Mona Pivniceru a spus că până luni 20 august se gândeşte dacă mai acceptă nominalizarea pentru postul de ministru al Justiţiei.

"Până luni mă mai gândesc ce fac, dacă mai merg la minister", a mai declarat Pivniceru.

Ea a mai spus că nu trebuie să dea socoteală cu ce face în timpul liber şi că nu înţelege care este raţiunea pentru care a ajuns subiect public.

"(Situaţia de faţă) mă determină la ceva mult mai simplu. E mai bine să îmi văd de treaba mea, pentru că practic nimeni nu mai circulă liber. Ce rost are să îmi pun eu viaţa pe tapet?! Care ar fi raţiunea pentru care eu am ajuns subiect public? Cu cine mă văd sau cu cine umblu?! Sunt un om liber, domnule! Nu ştiu dacă voi renunţa... mă gândesc. Este culmea să dau eu socoteală cu ce fac eu în timpul liber. Mă interesează pe mine de Adrian Năstase? Năstase a făcut ce a făcut. Acuma îl doare capul pe el", a spus Mona Pivniceru.

Judecătoarea a precizat că Mariana Alexandrescu, care lucrează la Parlament, a luat-o cu maşina până la ea acasă, iar dacă aceasta are relaţii cu Năstase, este doar treaba ei.

"Dacă Mariana care a venit şi m-a luat cu maşina are relaţii cu ei, cu Năstase, este strict treaba ei. Trebuia să întreb eu a cui e maşina? Da' ce, trăiesc în pădure? Sunt sălbatică? Aflu acum de la dumneavoastră că e maşina lui Andrei Năstase. Adriana Alexandrescu Mariana lucrează la Parlament. Ea a fost cea care m-a luat cu maşina. Ea ne-a sprijinit cu legea. I-a murit soţul acuma o lună. Mă duc şi eu ca un om cu bun simţ. Că aşa trebuie să fim noi, oamenii. Deci doamna Alexandrescu m-a luat cu maşina până la ea acasă şi ăştia m-o pozat. Nu se poate aşa! Faptul că pronunţ un cuvânt înseamnă că trebuie să fiu decapitat? Mă întâlnesc cu cineva - trebuie să dau socoteală? Prea e nebună lumea... Eu analizez dacă este bine să mă expun la o asemenea panaramă. Nu pot să merg o sută de metri fără să fiu urmărită? Suntem într-o republică în care suntem urmăriţi. De mâine să pozeze pe cine vor ei", a adăugat Pivniceru.

CSM: Ar putea exista o analiză în cazul Pivniceru, dar doar Inspecţia Judiciară se poate autosesiza

Consiliul Superior al Magistraturii nu se poate autosesiza în cazul Monei Pivniceru privind buna reputaţie profesională, întrucât aceasta este doar de competenţa Inspecţiei Judiciare, care ar putea să facă o analiză, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al CSM, Monica Prejmereanu.

Ea a precizat că autosesizarea privind buna reputaţie a unui magistrat intră doar de competenţa Inspecţiei Judiciare.

"Poate să existe o analiză la nivelul CSM, al Inspecţiei Judiciare, că sunt aspecte care vizează un membru al CSM, chiar fie el demisionar, dar nu pot să spun că CSM s-ar putea autosesiza, mai ales că pe o autosesizare nu avem cadru legal. CSM nu poate să se autosesizeze pe buna reputaţie, ci doar Inspecţia Judiciară", a spus Monica Prejmereanu.

Purtătorul de cuvânt al CSM a adăugat că există o discuţie la nivel instituţilor în cazul Monei Pivniceru, dar în acest moment nu este luată o decizie.

Judecătoarea Mona Pivniceru - reprezentanta magistraţilor instanţei supreme în Consiliul Superior al Magistraturii - şi-a dat demisia, în 8 august, din funcţia de membru al CSM, demersul survenind propunerii premierului Victor Ponta de a o numit ministru al Justiţiei.

Pe 20 august, CSM urmează să CSM ia act de demisia Monei Pivniceru şi să dezbată cererea premierului Victor Ponta de detaşare a Monei Pivniceru la Ministerul Justiţiei, pentru a fi numită în funcţia de ministru.

Anterior, CSM a respins, cu unanimitate de voturi, detaşarea în funcţia de ministru a Monei Pivniceru. CSM a avertizat că învestirea într-o funcţie de demnitate publică a unui judecător, a cărei detaşare nu a fost admisă, este ilegală, generând o stare de incompatibilitate pentru magistratul în cauză.

Mona Pivniceru, cunoscută pentru schimburile de replici cu Traian Băsescu atunci când acesta a atacat justiţia, a fost, din 2009, preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România, funcţie la care a renunţat în iunie 2011, când a fost aleasă membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), ca reprezentant al judecătorilor instanţei supreme. În 7 septembrie 2011, Mona Pivniceru a fost validată de Plenul Senatului, în locul Lidiei Bărbulescu, respinsă în urma unei decizii a Curţii Constituţionale în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici