Monica Anisie anunţă că peste 7.000 de teze de doctorat vor fi făcute publice: Şcolile doctorale vor fi evaluate

  • Peste 7.000 de teze de doctorat vor fi făcute publice, în curând, de Ministerul Educaţiei
  • Şcolile doctorale vor fi analizate de evaluatori externi, a anunţat, miercuri, ministrul Educaţiei, Monica Anisie
1402 afișări
Imaginea articolului Monica Anisie anunţă că peste 7.000 de teze de doctorat vor fi făcute publice: Şcolile doctorale vor fi evaluate

Peste 7.000 de teze de doctorat vor fi făcute publice

„La acest moment, sunt 55 de instituţii organizatoare de studii universitare de doctorat, patru sunt instituţii particulare, una este Academia Română. Sunt 214 şcoli doctorale şi trebuie să va spun că sunt peste 400 de domenii de doctorat în România, la acest moment. Iar în ceea ce priveşte numărul de programe de studii, sunt peste 21.000 de programe, dar trebuie să fac precizarea aici că fiecare student reprezintă un program de doctorat, deci avem peste 21.000. Legea Educaţiei Naţionale prevede foarte clar că aceste teze de doctorat sunt publice, că atare, trebuie să pun în aplicare, iată a venit cred momentul, să punem în aplicare şi această prevedere a legii. Am solicitat unităţii executive de la nivelul ministerului – UEFISCDI cum este cunoscută în spaţiul public- să începem să facem publice aceste teze de doctorat. Avem în format electronic, la acest moment, în cadrul registrului, peste 7.000 de teze de doctorat, pe care, în curând, Ministerul Educaţiei le va pune în mod transparent şi le vom face publice. 7.000 de teze vor fi la dispoziţia publicului”, a spus, miercuri, Anisie, la Realitatea Plus.

Ministrul a precizat că a aprobat metodologia evaluării şcolilor doctorale.

„Cred că va fi şi Metodologia publicată, în curând, în Monitorul Oficial. Ministerul Educaţiei a transmis către Monitor această metodologie şi această metodologie vine cu schimbări, adică am dat termene clare, precise, să se facă evaluarea şcolilor doctorale. Trebuie să conferim încredere şi să facem până la urmă această evaluare a şcolilor doctorale, ce nu s-a făcut până acum. Din 2011, legea prevede această evaluare a şcolilor doctorale şi iată că suntem în 2020 şi nu s-a făcut sau nu s-a vrut să se facă. Acum, în 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial trebuie să înceapă să se facă această evaluare de către ARACIS”, a mai spus sursa citată.

Anisie a mai spus că va exista o imagine corectă a acestor şcoli doctorale, a acestor instituţii organizatoare de studii universitare de doctorat. Astfel, a fost am introdusă şi evaluarea cu evaluatori externi.

„Vom avea, deci, nu numai o evaluare corectă, dar şi obiectivă. Fiecare şcoală doctorală trebuie să îşi realizeze raportul de autoevaluare, atât în limba română, cât şi în limba engleză, tocmai pentru a putea da posibilitatea celor care evaluează şi sunt evaluatori internaţionali, să evalueze şcoală doctorală”, a adăugat Anisie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici