Video MONITORUL APĂRĂRII | George Friedman: NATO există ca organizaţie, dar nu mai are unitatea pe care o avea înainte de 1992

NATO există ca organizaţie pentru că "toată lumea avea un interes comun", însă, în acest moment, nu mai are unitatea pe care Alianţa o avea înainte de 1992, a spus, într-un interviu pentru Monitorul Apărării şi Securităţii (MAS), fondatorul şi preşedintele Geopolitical Futures, George Friedman.

478 afișări

Prezentăm interviul acordat de către George Friedman, fondator şi preşedinte al Geopolitical Futures, pentru Monitorul Apărării şi Securităţii (MAS).

"Reporter: Credeţi că putem vorbi, în acest moment, de un nou "război rece" pe termen lung?

George Friedman : Nu cred că suntem într-un Război Rece. Cred că ne aflăm într-o stare de tensiune, iar aceasta este o stare normală pentru fiinţele umane. Rusia nu mai este ceea ce era pe vremuri, nici Statele Unite nu mai sunt ce erau, Alianţa Nord-Atlantică nu mai este ceea ce era.

Cred că în loc să vorbim de un nou Război Rece, ar trebui să vorbim despre noua realitate, în care Rusia este un anumit tip de putere, Turcia este foarte importantă, România şi Statele Unite sunt aliate; deci, cred că este mai bine să vorbim pur şi simplu despre o nouă eră, dar nu este o situaţie comparabilă cu un nou Război Rece.

CITEŞTE CONTINUAREA ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici