Monitorul Apărării şi Securităţii/ Aviaţia de luptă – piloţii

În fiecare an, 20 iulie, ziua Sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul, este sărbătoarea aviaţiei române. Şi Ziua Forţelor Aeriene. O zi în care privim către cer, emoţionaţi că am zărit o dâră de condensare, un avion sau un elicopter. Vă propun să mergem cu gândul puţin mai departe.

761 afișări
Imaginea articolului Monitorul Apărării şi Securităţii/ Aviaţia de luptă – piloţii

Să descoperim oamenii. Pe cei care sunt la manşă. Iar dintre ei, de această dată, i-am ales pe piloţii de luptă, pe care îi ştim mai mult în costumul de zbor kaki, decât în uniforma albastră. Se vorbeşte mult despre ei, mai ales atunci când pleacă dintre noi şi nu ne mai pot auzi.

Atunci când laudele, titlurile de eroi şi gradele nu mai au nicio valoare pentru ei.

Dar cât de mult se ştie cu adevărat despre viaţa unui pilot de luptă (de vânătoare, în termeni clasici)? Ştiu câte ceva cei care l-au citit pe Doru Davidovici şi pe Dumitru Berbunschi (Foozy), cei care au văzut filmele realizate în unităţile de aviaţie, mai ştiu familiile...Dar singurii care ştiu cu adevărat ce înseamnă viaţa de pilot militar în România sunt foarte puţini! Din ce în ce mai puţini... Iar piloţii de luptă se confruntă cu o nouă şi, din păcate, neprevăzută dramă.

(Generalul (r) Ştefan Dănilă, fost pilot de supersonice şi avioane de transport a fost şeful Statului Major General al Armatei României).

 

(Citeşte continuarea pe www.monitorulapararii.ro) 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici