Monumentul dedicat Papei Wojtyla, profanat la comemorarea morţii sale

Pe statuie, vandalii au scris „Maxima Culpa”, titlul unei cărţi recente conform căreia Ioan Paul al II-lea a acoperit abuzurile sexuale din Cracovia.

1001 afișări
Imaginea articolului Monumentul dedicat Papei Wojtyla, profanat la comemorarea morţii sale

Monumentul dedicat Papei Wojtyla, profanat la aniversarea morţii sale

Monumentul Papei Ioan Paul al II-lea din Lodz, în centrul Poloniei, a fost profanat aseară, cu ocazia comemorării morţii sale.

Monumentul, care se află în faţa catedralei, a fost parţial murdărit cu vopsea roşie şi galbenă, în timp ce pe piedestal era scris în alb „Maxima Culpa”, titlul cărţii publicată recent de un corespondent olandez în Polonia, Ekke Overbeek, potrivit căreia Wojtyla, când era cardinal de Cracovia, i-a acoperit pe preoţii diecezei sale vinovaţi de abuz sexual asupra minorilor.

Partidul lui Jaroslaw Kaczynski a criticat recent cartea, care astăzi, pentru a coincide cu cea de-a 18-a comemorare a morţii Papei Ioan Paul al II-lea, însoţită de premierul Mateusz Morawiecki, va vizita Wadowice, locul de naştere al lui Karol Wojtyla.

În vederea alegerilor generale din toamna anului viitor, astăzi au fost organizate marşuri naţionale în diferite oraşe ale Poloniei, în apărarea Papei. La Varşovia au participat 40.000 de oameni, cu steaguri de la Vatican şi Polonia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici