Morar despre o eventuală candidatură ca procuror general: Nu am de gând să particip la o farsă

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar, a declarat, duminică seara, la Realitatea TV, că lucrurile nu depind de el în ce priveşte eventualitatea unei nominalizări pentru funcţia de procuror general al României, precizând însă că nu are de gând să participe la o farsă.

1358 afișări
Imaginea articolului Morar despre o eventuală candidatură ca procuror general: Nu am de gând să particip la o farsă

Daniel Morar (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Trebuie să vedem dacă există o procedură clară şi corectă. Nu am de gând să particip la o farsă. Adică să ne depunem candidaturile în condiţiile în care numele se ştiu", a afirmat Daniel Morar la Realitatea TV.

El a continuat râzând că "nu crede că îl propune cineva procuror general, tocmai datorită activităţii DNA din ultimii şapte ani".

"M-am convins: oamenii politici, parţial dintre ei, nu vor o magistratură puternică şi independentă", a spus şeful DNA.

Întrebat dacă noul ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru, îşi doreşte o magistratură puternică, Daniel Morar a spus că rămâne de văzut ce va face.

"Am observat că declaraţiile pot fi foarte frumoase (...) Am văzut că domnia sa are păreri despre activitatea DNA, că dosarul Năstase este un dosar politic şi alte lucruri pe care nu trebuia să le spună. Dar acum e ministru al Justiţiei şi vom vedea ce va face", a conchis Morar.

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, va anunţa luni declanşarea procedurii de selecţie pentru funcţiile de procuror general al României şi procuror şef al DNA, urmând ca în termen de zece zile să fie depuse candidaturile.

Mandatul lui Daniel Morar la conducerea DNA a expirat în luna februarie, el fiind delegat pe această funcţie, astfel că ministrul Justiţiei intenţionează să facă o nominalizare, inclusiv pentru cea de procuror general al României, care se vacantează în 2 octombrie.

Numele lui Daniel Morar a fost vehiculat pentru poziţia de procuror general al României. Cât despre actualul procuror general, Codruţa Kovesi, a declarat, duminică seară, pentru MEDIAFAX, că nu a decis nimic cu privire la o eventuală candidatură a sa pentru una din cele 17 funcţii din conducerea Ministerului Public, pentru care ministrul Justiţiei va trebui să facă numiri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici