Morar: Parlamentul nu justifică deciziile de respingere a solicitărilor procurorilor

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, a susţinut că Parlamentul nu-şi justifică deciziile de respingere a cererilor procurorilor privind imunitatea parlamentarilor vizaţi în anchete, dând de înţeles că ar trebui să existe o motivarea a "statului, a organului legiuitorului".

12 afișări
Imaginea articolului Morar: Parlamentul nu justifică deciziile de respingere a solicitărilor procurorilor

Morar: Parlamentul nu justifică deciziile de respingere a solicitărilor procurorilor (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Joi, la TVR, Morar a făcut o comparaţie a Parlamentului cu Consiliul Superior al Magistraturii în ce priveşte aprobarea unor cereri de reţineri, arestare, percheziţii.

Morar a arătat că şi magistraţii, şi parlamentarii beneficiază de imunitate, iar atunci când DNA a solicitat CSM aviz de reţinere, arestare sau percheziţie în cazul judecătorilor sau procurorilor, suspectaţi de fapte ilegale, Consiliul "nu a blocat niocodată astfel de cereri".

Morar a adăugat că CSM îşi motivează avizele acordate sau respingerile pe cereri privind magistraţii, iar, aplicând "în oglindă" acest principiu, Parlamentul ar trebui să procedeze la fel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici