Morar: Preşedintele Traian Băsescu nu a dat vreo dispoziţie sau rugăminte legată de vreun dosar

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar, a declarat, duminică seara, că preşedintele Traian Băsescu "nu i-a dat vreo dispoziţie sau rugăminte legată de vreun dosar" şi că procurorii sunt independenţi astfel că nu riscă să facă ceva ilegal.

575 afișări
Imaginea articolului Morar: Preşedintele Traian Băsescu nu a dat vreo dispoziţie sau rugăminte legată de vreun dosar

TRaian Băsescu (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Întrebat dacă suspiciunea privind legătura sa cu preşedintele Traian Băsescu îi afectează activitatea, Daniel Morar a spus: "Nu mă afectează pentru că eu ştiu care e adevărul, şi nu e aşa. Preşedintele nu a dat vreo dispoziţie sau rugăminte legată de vreun dosar şi eu nu am transmis-o mai departe dacă ar fi fost aşa ceva. Cine îşi închipuie că preşedintele, prin procurorul şef sau procurorul general al României, poate conduce în acest stil o unitate de parchet se înşeală. Procurorii sunt independenţi şi nu cred că riscă cineva. Eu nu risc să le spun procurorilor să facă ceva ilegal".

Totodată, chestionat când a vorbit ultima dată cu preşedintele, Morar a spus, la Realitatea TV, că "nu mai răspunde de multă vreme" la această întrebare, pentru că "orice ar spune se interpretează", însă relaţia cu şeful statului este una instituţională.

El a amintit de criticile aduse chiar la sfârşitul anului trecut de preşedintele Băsescu la adresa DNA. "Nu puţine critici la adresa DNA au fost", a spus Morar, recunoscând faptul că "nici laudative nu au fost".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici