Morţii lui Putin de pe frontul din Ucraina, număraţi om cu om. Au pierit mai mulţi militari decât în 9 ani de război în Afganistan

Peste 16.000 de soldaţi ruşi ucişi în primul an de război în Ucraina.

16088 afișări
Imaginea articolului Morţii lui Putin de pe frontul din Ucraina, număraţi om cu om. Au pierit mai mulţi militari decât în 9 ani de război în Afganistan

Rusia trage cu disperare să ţină steagul sus

Cel puţin 16.071 de soldaţi ruşi au murit începând cu 24 februarie 2022, potrivit BBC Rusia, care a efectuat o numărare nume cu nume a morţilor împreună cu Mediazona, un mijloc de informare rus independent.

La un an de război, subliniază cele două surse mass-media, numărul victimelor militare ruse verificate a depăşit acum numărul confirmat oficial de soldaţi sovietici ucişi în timpul războiului de 9 ani din Afganistan.

Peste 15.000 de soldaţi sovietici au fost ucişi în Afganistan din 1979 până în 1989.

BBC şi Mediazone susţin teoria că minimum 1.366 dintre cei ucişi din februarie 2022 au fost recruţi ruşi mobilizaţi. Aproximativ 40% dintre aceştia au murit în ultimele două luni.

Potrivit jurnaliştilor, cei mai mulţi dintre cei ucişi în acţiune proveneau din regiunile Sverdlovsk şi Cheliabinsk, Başkiria, Buriaţia şi Daghestan.

Pierderile totale ale Rusiei, inclusiv răniţi, ucişi sau dispăruţi, se pot ridica la cel puţin 144.500 de persoane.

Varianta ucraineană: peste 800 de soldaţi ruşi au fost ucişi într-o singură zi

Rusia a pierdut 820 de oameni în ultima zi, ducând pierderile din rândurile sale la 152.000 de la ziua primului atac declanşat de Moscova asupra Ucrainei, pe 24 februarie, informează buletinul zilnic al Statului Major al Forţelor Armate Ucrainene, pe Facebook, care consemnează cifre care nu pot fi verificate independent.

Potrivit armatei ucrainene, pierderile ruseşti până în prezent ar fi de aproximativ 152.000 de oameni, 3.409 tancuri, 6.683 de vehicule blindate, 2.414 sisteme de artilerie, 487 de lansatoare de rachete multiple, 247 de sisteme de apărare antiaeriană.

Potrivit buletinului, forţele ruse ar fi pierdut şi 302 avioane, 289 elicoptere, 5.289 vehicule, 18 unităţi navale şi 2.066 drone.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici