Motiv de bucurie pentru elevi! Se lungesc vacanţele de iarnă şi de primăvară cu câte o săptămână

Anul şcolar 2011-20012 va avea mai puţine vacanţe, dispărând aceea dintre semestre, în schimb vacanţa de iarnă va avea trei săptămâni în loc de două, iar cea de primăvară două în loc de una, a anunţat, marţi, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

4032 afișări
Imaginea articolului Motiv de bucurie pentru elevi! Se lungesc vacanţele de iarnă şi de primăvară cu câte o săptămână

Motiv de bucurie pentru elevi! Se lungesc vacanţele de iarnă şi de primăvară cu câte o săptămână (Imagine: Shutterstock)

"Semestrul întâi al anului şcolar 2011-2012 începe luni, 12 septembrie, şi se finalizează în 23 decembrie 2011. În acest interval va fi o vacanţă pentru ciclul primar în intervalul 22 - 30 octombrie. Vacanţa de iarnă începe în 24 decembrie 2011 şi se încheie în 15 ianuarie 2012, având astfel trei săptămâni", a explicat ministrul Daniel Funeriu.

Semestrul al II-lea începe, luni, 16 ianuarie 2012 şi se încheie în 22 iunie.

Vacanţa de primăvară va fi în intervalul 7 - 22 aprilie, după care semestrul continuă până în 22 iunie. Vacanţa de vară durează din 23 iunie până în 9 septembrie.

Potrivit ministrului Educaţiei, anul şcolar 2011 - 2012 are un număr egal de zile ca şi anul şcolar în curs.

Decizia privind modificarea structurii anului şcolar a fost luată împreună cu partenerii de dialog.

Ministrul Educaţiei şi-a exprimat dorinţa ca această structură a anului şcolar să nu se modifice periodic dar a arătat că ar putea apărea unele ajustări pentru anul şcolar viitor. "Mi-aş dori să rămână această nouă structură, dar ar putea apărea unele modificări prin noul curriculum", a precizat Funeriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici