Motivarea sentinţei în cazul arestării lui Apostu: Primarul din Cluj-Napoca urma să comită şi alte infracţiuni şi să distrugă probele

Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, arestat pentru luare de mită, stabilea "întâlnirile conspirative" cu oamenii de afaceri Simion Mureşan, Mustafa Bekar şi Călin Stoia în parking-ul Primăriei, "locaţie aflată în afara oricărui control al autorităţilor", se arată în motivarea Curţii de Apel Cluj.

1057 afișări
Imaginea articolului Motivarea sentinţei în cazul arestării lui Apostu: Primarul din Cluj-Napoca urma să comită şi alte infracţiuni şi să distrugă probele

Motivarea sentinţei în cazul arestării lui Apostu: Primarul din Cluj-Napoca urma să comită şi alte infracţiuni şi să distrugă probele (Imagine: Raul Stef/Mediaax Foto)

Potrivit documentului citat, Apostu a utilizat "un număr impresionant de aparate telefonice mobile, la care schimba cartelele cu mare frecvenţă", întrucât la domiciliul şi la biroul primarului au fost descoperite, în urma percheziţiilor, 17 telefoane mobile.

De asemenea, se precizează că Sorin Apostu a stabilit "întâlniri conspirative cu învinuiţii din dosar", acestea având loc în parking-ul Primăriei municipiului Cluj Napoca, la etajul 5, locaţie aflată în afara oricărui control al autorităţilor, iar pentru emiterea ordinelor de începere a lucrărilor de reabilitări de drumuri solicita prezenţa administratorului societăţii Kiat Group (cea care realizează lucrările în baza contractului încheiat cu Primăria Cluj Napoca) la domiciliul său, întâlniri la fel de "conspirate".

Potrivit motivării, Apostu mergea în vacanţe exotice împreună cu oameni de afaceri care au în derulare contracte cu primăria, deplasări pe care încerca să le ascundă, plecând separat de membrii familiei sale, cu avioane diferite, fără bagaje, pentru a nu atrage atenţia, cum a fost vacanţa în Dubai din perioada 20-25 octombrie 2011, petrecută cu familia lui Simion Mureşan, patronul Electrogrup SA, societate care derulează cu Primăria un contract încheiat în anul 2010, în valoare de 1.000.000 de euro.

Totodată, primarul din Cluj-Napoca ţinea legătura cu unii oameni de afaceri, învinuiţi şi ei în acest dosar, numai pe anumite cartele telefonice, toţi având interese legate de Primăria municipiului Cluj-Napoca, şi încerca, prin soţia sa, să ascundă urmele "faptelor ilicite", mai spun procurorii în propunerea de arestare preventivă a lui Sorin Apostu, conţinută în motivarea Curţii de Apel Cluj care a decis arestarea primarului clujean.

În motivare se mai arată că s-a cerut arestarea edilului pentru că acesta urma să comită şi alte infracţiuni şi să distrugă probe.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, reţinut pentru luare mită de mită în formă continuată, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, în baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici