MS: Directorul Institutului Cantacuzino a fost demis

Ministrul Sănătăţii. Cseke Attila, l-a demis, vineri, pe directorul general al Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare Cantacuzino, Radu Iordăchel, planul de măsuri corective şi de remediere a deficienţelor la liniile de producţie ale institutului, pe care şi l-a asumat, nefiind îndeplinit.

28 afișări
Imaginea articolului MS: Directorul Institutului Cantacuzino a fost demis

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila (Foto), l-a demis pe directorul general al Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare Cantacuzino, Radu Iordăchel (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Decizia ministrului Sănătăţii vine ca urmare a raportului de autorizare realizat de Agenţia Naţională a Medicamentului care evidenţiază faptul că planul de măsuri corective şi de remediere a deficienţelor la liniile de producţie ale institutului, pe care conducerea şi l-a asumat, nu a fost în totalitate respectat şi implementat, potrivit unui comunicat al MS.

Conform raportului ANM, la linia de vaccinare pentru vaccinul sezonier s-au remediat deficienţele astfel încât producţia acestui tip de produs ar putea demara din data de 15 mai 2010. Acest termen nu afectează cu nimic demararea în toamnă a campaniei de vaccinare cu vaccin sezonier, deoarece producţia pentru acest tip de vaccin începe în fiecare an la sfârşitul lunii mai.

În schimb, raportul arată că linia de producţie a vaccinului antituberculoză (BCG) nu poate fi autorizată din cauza deficienţelor constatate în luna februarie şi care nu au fost remediate deşi existau în planul de măsuri pentru retehnologizare.

Acest fapt duce la dificultăţi în realizarea calendarului naţional de imunizări.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila consideră, în continuare, că producătorul român de vaccinuri are o importanţă deosebită în sistemul de sănătate publică şi va solicita noii conduceri un nou plan de eficientizare şi de retehnologizare a institutului.

Ministrul şi-a exprimat, de asemenea, nemulţumirea cu privire la calitatea managementului acestei instituţii şi speră că noua conducere va înţelege însemnătatea Institutului Cantacuzino pentru România.

Noua conducere a institutului va fi anunţată în cel mai scurt timp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici