MS şi producătorii de medicamente caută soluţii de acoperire a TVA pentru compensate

Ministerul Sănătăţii (MS) şi principalii producători de medicamente discută pentru găsirea unei soluţii de "creare a unui spaţiu bugetar necesar pentru acoperirea TVA pe lista de medicamente compensate", informează instituţia condusă de Eugen Nicolăescu.

201 afișări
Imaginea articolului MS şi producătorii de medicamente caută soluţii de acoperire a TVA pentru compensate

Ministerul Sănătăţii şi producătorii de medicamente caută soluţii de acoperire a TVA pentru compensate (Imagine: Shutterstock)

"Ministerul Sănătăţii discută în prezent cu principalii producători de medicamente pentru găsirea unei soluţii de creare a unui spaţiu bugetar necesar pentru acoperirea TVA-ului pe lista de medicamente compensate şi aşteaptă ca furnizorii să vină cu propuneri constructive, astfel încât nouă listă să poată intra în vigoare începând cu data de 1 aprilie 2014", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, marţi, de MS.

Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat tot marţi, de Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului, că Programul naţional de oncologie reprezintă o prioritate pentru MS.

"2014 este anul în care Programul Naţional de Oncologie va reprezenta, în adevăratul sens al cuvântului, o prioritate pentru MS, un program etalon, ca urmare a aplicării unui management corespunzător, alături de programele de diabet şi de transplant", a spus ministrul Sănătăţii.

Potrivit MS, odată cu reorganizarea instituţiei, va intra în funcţiune şi Agenţia Naţională de Programe, care va avea ca atribuţii principale managementul programelor naţionale de sănătate.

"Consider că doar printr-o coordonare unică şi profesionistă programele naţionale de sănătate vor putea fi îmbunătăţite, gestionate corect, astfel încât disfuncţionalităţile din ultimii ani să poată fi eliminate. Programul National de Oncologie reprezintă pentru Ministerul Sănătătii o responsabilitate de politică publică, eforturile MS îndreptându-se, în special, către nouă listă de medicamente compensate, unde o parte semnificativă dintre medicamentele noi reprezintă tratamente inovative pentru boli grave precum cancerul", a mai spus Nicolăescu.

Cu acelaşi prilej, Nicolăescu le-a transmis pacienţilor diagnosticaţi cu cancer că MS "rămâne consecvent în politicile publice pe care le-a promovat şi în dorinţa sa de îmbunătăţire a programului naţional de oncologie şi, totodată, continuarea investiţiilor pentru creşterea accesului pacienţilor la serviciile de radioterapie de calitate, creşterea accesului la tratamente inovative şi la servicii de paliaţie".

Tot de Ziua Mondială de Luptă împtriva Cancerului, MS atrage atenţia asupra faptului că o treime dintre cele mai frecvente tipuri de cancer pot fi prevenite, prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi eliminarea factorilor de risc cum ar fi consumul nociv de alcool, dieta nesănătoasă şi lipsa de activitate fizică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici