MS: Spitalele de urgenţă pot înfiinţa unităţi de terapie intensivă pentru bolnavii cu arsuri grave

Spitalele de urgenţă ar putea înfiinţa unităţi de terapie intensivă, cu cel mult zece paturi, pentru bolnavii cu arsuri grave, care vor funcţiona în vecinătatea secţiei de chirurgie plastică, dar vor avea spaţii distincte şi circuite separate faţă de restul unităţii sanitare.

59 afișări
Imaginea articolului MS: Spitalele de urgenţă pot înfiinţa unităţi de terapie intensivă pentru bolnavii cu arsuri grave

MS: Spitalele de urgenţă pot înfiinţa unităţi de terapie intensivă pentru bolnavii cu arsuri grave (Imagine: Shutterstock)

Ministerul Sănătăţii a supus dezbaterii publice un proiect privind înfiinţarea unităţilor de terapie intensivă arşi grav, având în vedere propunerea Comisiei de specialitate de chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă a MS.

Potrivit proiectului, în structura spitalelor generale cu statut de urgenţă, în măsura îndeplinirii criteriilor stabilite, pot fi înfiinţate unităţi de terapie intensivă arşi grav, ca entităţi fără personalitate juridică, care vor asigura asistenţa de urgenţă calificată şi tratamentul pentru aceşti pacienţi.

Unităţile vor avea maxim zece paturi, vor fi organizate în spaţii distincte, vor avea circuite separate faţă de restul structurilor spitalului şi vor funcţiona în vecinătatea secţiei de chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă.

Unitatea de terapie intensivă arşi grav va fi condusă de un medic şef - medic primar în specialitatea chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă.

De asemenea, unitatea va avea acces permanent şi de urgenţă la structurile paraclinice ale spitalului, dispunând de mijloace informatizate pentru vehicularea informaţiilor, se mai arată în proiectul de act normativ.

Aceste unităţile de terapie intensivă arşi grav vor avea personal propriu, iar consulturile interdisciplinare se vor face cu medici din celelalte secţii, în timpul programului de muncă, cu medicii de specialitate care asigură liniile de gardă sau prin chemări de la domiciliu, după caz, în afara programului de lucru.

Unităţile sanitare în care vor fi organizate secţii de terapie intensivă arşi grav vor fi obligate să asigure materialele sanitare şi medicaţia specifică acestei patologii, se mai arată în proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici