Munca de acasă este noua normalitate pentru mulţii români, dar acesta vine şi cu provocări

  • Munca de acasă îi face pe angajaţi să nu mai delimiteze munca de timpul liber
  • Introducerea programului hibrid le permite angajaţilor să reintre în normal
  • Munca remote îi afectează şi pe noii angajaţi, deoarece nu se integrează în echipă
127 afișări
Imaginea articolului Munca de acasă este noua normalitate pentru mulţii români, dar acesta vine şi cu provocări

Munca de acasă este noua normalitate pentru mulţii români, dar acesta vine şi cu provocări

Munca remote te-a dat peste cap şi nu ai mai putut delimita munca de timpul liber. Asta li s-a întâmplat multor salariaţi după instaurarea pandemiei.

Venirea la birou, cel puţin hibrid, le-ar permite angajaţilor să restabilească graniţele dintre viaţa profesională şi timpul liber. Această graniţă s-a erodat în timpul pandemiei, iar munca de la birou te poate scăpa de oboseala acumulată.

Oana Datki, managing partner la compania de consultanţă în resurse umane Cteam România, spune că principalele beneficii ale delimitării între muncă şi timp liber sunt legate de motivarea oamenilor, coeziunea echipelor, inovaţie, leadership şi de productivitate.

OANA DATKI expert resurse umane: Înainte de pandemie se vorbea foarte mult despre acest echilibru între viaţa personală şi viaţa profesională. Ce s-a întâmplat anul trecut, în toată lumea, a fost că a trebuit să lucrăm de acasă.  Este nevoie de plecat de acasă şi lucrat într-un birou şi colaborat cu colegii. 

Alex Chinschi, production manager la AMC România, consideră că una dintre marile probleme ale lucratului de acasă este pentru angajaţii noi. Aceştia nu mai prind din mers lucrurile necesare şi nu se integrează în echipă.

ALEX CHINSCHI production manager AMC România: Una dintre marile probleme care au apărut odată ce ne-am mutat acasă a fost organizarea timpului. Delimitarea, mai bine zis, dintre viaţa personală şi munca propriu-zisă din cele 24 de ore era foarte blurată sau nu mai exista deja.

Marius Petre, angajat la compania de gaming AMC, spune că a merge la birou este echivalentul începerii unei zi în forţă, faţă de a se ridica din pat şi a se deplasa doi metri până la calculator.

MARIUS PETRE 3D artist AMC România: În prima lună era ceva nou, parcă a fost interesant. Suna bine. Dar după o lună mi-am dat seama că nu mai ies din casă, nu mai vorbesc cu oamenii. Eu eram obişnuit să merg cu bicicleta zilnic la muncă. Eu nu reuşeam să fiu mai productiv acasă. Când ajung la birou ştiu: „gata, am intrat în modul de muncă”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici