Munca pe vasele de croazieră şi cât de bine este plătită

Odată cu apropierea sezonului estival, site-urile de recrutare abundă de anunţuri de angajare pe vase de croazieră. Iar domeniul este, de ani de zile, alternativa la muncile sezoniere în agricultură în Spania sau Germania, pentru românii care vor să lucreze în străinătate. Legat de condiţiile de muncă şi de câştiguri, părerile sunt împărţite: dacă unii consideră că salariile sunt suficiente şi sunt încântaţi ca vizitează lumea, alţii spun că munca este dintre cele mai obositoare şi că nu ai timp să vezi mai nimic în oraşele în care vasele acostează.

600 afișări
Imaginea articolului Munca pe vasele de croazieră şi cât de bine este plătită

Munca pe vasele de croazieră şi cât de bine este plătită (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În prezent, pe internet găseşti mii de anunţuri cu recrutări pentru munca pe vase de croazieră. Şi nu doar pentru chelneri sau bucătari, după cum s-ar crede.
Pe un vas de croazieră se poate face aproape orice, de la personal care să lucreze la bucătărie sau care să servească turiştii, până la fotografi, instructori de fitness sau persoane pentru entertainment.

Salariile sunt cuprinse între 800 şi 1.500 de euro

Salariile, în general, nu depăşesc 1.500 de euro, dar având în vedere că nu plăteşti cazarea şi masa, banii îţi rămân integral. De banii ăştia trebuie să munceşti însă şi până la 12 ore pe zi, şase zile pe săptămână.

"O modalitate extraordinară de a vedea lumea şi de a câştiga un salariu din muncă decentă", explică Nicolae G., pentru site-ul de recrutare Tjobs.

Citeşte mai multe despre munca pe vasele de croazieră pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici