Muncitor la Dacia, rănit în accidentul cu victime multiple: Autobuzul a rămas fără frâne - VIDEO

Un pasager al unuia dintre autobuzele implicate în accidentul de vineri dimineaţă din Piteşti susţine că mijlocul de transport a rămas fără frâne, acesta fiind motivul adevărat al producerii impactului soldat cu 26 de răniţi, nu faptul că şoferul nu a păstrat distanţa corespunzătoare în trafic.

1265 afișări
Imaginea articolului Muncitor la Dacia, rănit în accidentul cu victime multiple: Autobuzul a rămas fără frâne - VIDEO

Muncitor la Dacia, rănit în accidentul cu victime multiple: Autobuzul a rămas fără frâne - VIDEO

Autobuzul la care se referă muncitorul, implicat în accidentul de vineri din Piteşti, în urma căruia 26 de persoane au ajuns la spitale din Argeş, va fi expertizat de anchetatori.

Iulian Soare, inginer la Uzina Dacia, se afla pe unul dintre locurile din faţă în autobuz când şi-a dat seama că maşina plină cu muncitori a rămas fără frâne.

"Şoferul a strigat <am rămas fără frâne>. (...) Eu sunt inginer auto. Deci, dacă nici eu nu ştiu, atunci cine ştie?", a declarat Iulian Soare.

Inginerul auto a afirmat că pasagerii erau îngroziţi şi au început să ţipe când şi-au dat seama că autobuzul, care mergea pe o pantă, a luat viteză şi impactul va fi iminent. Şoferul avea alternative: fie se lovea de alte maşini, fie de clădiri, fie de autobuzul din faţă. Potrivit lui Iulian Soare, şoferul a ales varianta de a-şi pune viaţa în pericol şi de a-i salva pe călători.

"Autobuzul nu a mers nici mai tare, nici mai încet într-o altă zi. Numai că în zona Jandarmeriei am început să luăm viteză. Şoferul ţipa. Eu m-am lăsat puţin în jos şi am pus mâinile pe scaunul din faţă, să atenuez şocul. Lumea a început să ţipe. Eram conştienţi ce urma. Şoferul a fost un erou. Putea să tragă tare de volan şi ne răsturnam. Ar fi fost numai oase rupte şi cine ştie câţi morţi, pentru că niciunul nu aveam centura se siguranţă. Şoferul a făcut în aşa fel încât să nu ne răsturnăm. El şi-a riscat viaţa. Au fost clipe de groază. Am încercat să ajut cât am putut", a declarat angajatul de la Dacia.

 

Potrivit acestuia, una din reprezentantele firmei care transportă oamenii la automobile Dacia i-a ameninţat, spunându-le că dacă vor vorbi cu presa vor avea de suferit. În acest context sindicatul de la automobile Dacia vrea să organizeze un protest, considerând că maşinile cu care angajaţii sunt transportaţi la uzină nu sunt sigure.

Printr-un comunicat, conducerea societăţii care asigură transportul muncitorilor la uzină spune că îşi asumă răspunderea pentru producerea accidentului şi că păstrează în permanenţă legătură cu cei care se ocupă de îngrijirea celor două victime aflate încă în Spitalul Judeţean Argeş.

Vineri dimineaţă, două autobuze care transportau muncitori de la Dacia s-au ciocnit la Piteşti, iar autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. Purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, Mădălin Zamfir, declara atunci pentru MEDIAFAX că cel puţin 17 persoane au fost rănite şi o persoană încarcerată. Din primele date a reieşit că autobuzele circulau în aceeaşi direcţie, dinspre cartierul Trivale, iar unul dintre şoferi nu ar fi păstrat distanţa în trafic şi a lovit autobuzul din faţa sa.

În sprijinul victimelor au sărit, pe lângă echipele de interveţie, şi alţi participanţi la trafic. Un poliţist argeşean de la o secţie din Bucureşti a intrat pe geamul autobuzului şi a ajutat la evacuarea răniţilor.

"Era un haos total. Mi-am dat geaca jos pentru a putea să urc. Am intrat pe geamul autobuzului. Încercase cineva să intre pe acolo, n-a reuşit şi m-am căţărat eu", a declarat Emanuel Croitoru, agent de ordine publică în Băneasa.

În urma accidentului, şoferul care rămăsese descarcerat este în continuare în comă, la spital. Internat este şi unul dintre pasageri, care are fracturi costale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici