Municipalitatea bucureşteană dă 1 milion de lei pentru victimele inundaţiilor din judeţul Galaţi

Proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de un milion de lei, de către municipalitatea bucureşteană, pentru ajutorarea victimelor inundaţiilor din localităţile gălăţene Costache Negri, Pechea, Cudalbi şi Cuca din judeţul Galaţi a fost aprobat, joi, de consilierii generali ai Capitalei.

86 afișări
Imaginea articolului Municipalitatea bucureşteană dă 1 milion de lei pentru victimele inundaţiilor din judeţul Galaţi

Municipalitatea bucureşteană dă 1 milion de lei pentru victimele inundaţiilor din judeţul Galaţi (Imagine: Adrian Boioglu/ Mediafax Foto)

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), banii care vor fi alocaţi în acest scop provin din fondul de rezervă al bugetului propriu al municipiului Bucureşti.

Sumele alocate vor fi distribuite prin intermediul Consiliului Judeţean Galaţi.

Peste 6.000 de persoane au fost evacuate şi aproape 1.800 de case au fost afectate de inundaţiile produse în 39 de localităţi din judeţul Galaţi, potrivit unui bilanţ prezentat, pe 15 septembrie, la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Persoanele afectate de inundaţiile produse recent în judeţul Galaţi vor primi ajutoare financiare în sumă totală de 27 de milioane de lei, familiile celor nouă persoane decedate urmând să primească un ajutor de câte 5.000 de lei, conform unor hotărâri adoptate, în 18 septembrie, de Guvern. Sumele sunt alocate din Fondul de Intervenţie aflat la dispoziţia Executivului, banii urmând să fie distribuiţi sinistraţilor în maximum două săptâmâni de la publicarea deciziei Guvernului în Monitorul Oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici