Municipiul Sibiu intră în carantină începând de luni | DOCUMENT

  • Municipiul Sibiu intră în carantină începând de luni, 16 noiembrie
  • Măsura a fost decisă după vizita lui Raed Arafat şi a viceprim-ministrului Rauca Turcan de vineri, la Sibiu.
21291 afișări
Imaginea articolului Municipiul Sibiu intră în carantină începând de luni | DOCUMENT

Municipiul Sibiu intră în carantină începând de luni

Intervalul orar 10.00-13.00 va fi rezervat pentru cumpărături vârstnicilor la Sibiu, a anunţat Raed Arafat, referindu-se la carantina care începe în municipiul Sibiu de luni. Activitatea religioasă este permisă exclusiv în spaţii deschise pe durata carantinei.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, imediat după vizita lui Raed Arafat, revocarea subprefectului, demisia directorului DSP şi a spus că aşteaptă şi demisia directorului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Raed Arafat a declarat că Sibiul are nevoie de măsuri suplimentare faţă de cele pe care le-a luat Guvernul recent.

Astfel, se instituie, de luni, 16 noiembrie, carantină în municipiul Sibiu, cu localitatea Şelimbăr şi Cartierul Arhitecţilor, la Tălmaciu şi Cisnădie. Carantina va dura două săptămâni.

În timpul weekend-urilor magazinele mari şi mall-urile se închid. În rest, magazinele se închid la ora 20:00 în loc de 21.00, terasele care mai funcţionează se vor închide, iar magazinele trebuie să rezerve opt metri pătraţi pentru fiecare persoană.

Între orele 10 şi 13 procurarea de alimente va fi rezervată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani.

Excepţiile pentru care se poate ieşi din case vor fi anunţate ulterior, dar în principiu sunt legate de muncă, asistenţă medicală, pe baza declaraţiei pe proprie răspundere.

Activitatea religioasă este permisă exclusiv în spaţii deschise pe durata carantinei.

La sfârşitul perioadei de carantină urmează să se facă o nouă evaluare a situaţiei.

Municipiul Sibiu se apropie de o rată de infectare de 12 la mia de locuitori.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici