Mureş: 18 localităţi au rămas fără gaz în urma unei defecţiuni cauzate de o alunecare de teren

Un număr de 18 localităţi din judeţul Mureş au rămas fără gaz, joi după-amiază, în urma unei defecţiuni produse în reţeaua de transport a Transgaz, cauzată de o alunecare de teren, fiind afectaţi în total aproximativ 4.000 de consumatori.

131 afișări
Imaginea articolului Mureş: 18 localităţi au rămas fără gaz în urma unei defecţiuni cauzate de o alunecare de teren

Mureş: 18 localităţi au rămas fără gaz în urma unei defecţiuni cauzate de o alunecare de teren (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Compania E.On Gaz Distribuţie a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că a întrerupt alimentarea cu gaze naturale în 18 localităţi din judeţul Mureş, ca urmare a unei defecţiuni în reţeaua de transport al gazelor naturale aparţinând Transgaz.

Purtătorul de cuvânt al companiei, Adela Boţan, a declarat că în cele 18 localităţi unde a fost întreruptă alimentarea sunt afectaţi aproximativ 4.000 de consumatori, iar furnizarea gazului va fi reluată cel mai probabil vineri.

Astfel, începând cu ora 14.00 s-a întrerupt alimentarea cu gaze naturale în localităţile: Cerghid, Cerghizel, Idrifaia, Şomoştelnic, Mica, Ceuaş, Abuş, Deaj, Lăscud, Odrihei, Lazlău, Suplac, Bahnea, Bernadea, Căpâlna, Lepindea, Găneşti şi Păucişoara.

Directorul Exploatării Teritoriale Târgu Mureş a Transgaz, Adrian Botezan, a declarat, joi, că defecţiunea din sistemul de transport al gazului metan este cauzată de o alunecare de teren produsă în zona satului Cerghid, aparţinând de oraşul Ungheni.

Potrivit acestuia, din cauza alunecării de teren sudura de pe o conductă de transport din zonă a cedat.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Mureş, Cosmin Blagat, a anunţat că prefectul Corneliu Grosu le-a cerut reprezentanţilor Transgaz să remedieze cât mai repede situaţia: "Prefectul le-a solicitat echipelor de intervenţie să nu plece fără să rezolve problema, să nu lase oamenii fără gaz peste noapte, când sunt în continuare temperaturi destul de scăzute".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici